Osijek
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE PREDSTAVILO PROGRAM "LIFELAB"

Cilj je pokretanje programa škole životnih vještina
Objavljeno 22. rujna, 2021.
U Pučkom otvorenom učilištu Osijek predstavljen je projekt “Lifelab”, u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda vrijedan 1,3 milijuna kuna nepovratnih sredstava. Pučko je učilište nositelj projekta, uz partnere Udrugu Breza i Udrugu Dar.



- Cilj nam je pokretanje eksperimentalnog programa škole životnih vještina, namijenjen je ranjivim skupinama, socijalno ugroženim osobama te osobama s poremećajima spektra autizma i ostalim sličnim skupinama. Želimo ih educirati u socijalnim vještinama, zdravstvenom odgoju, domaćinstvu, osnovama kulinarstva i kuharstva te profesionalne orjentacije – pojasnio je Marin Seleš, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek, dodajući da će Učilište kroz sredstva EU-a potpuno isfinancirati opremanje i uređenje dvije posebne učionice, za kuharstvo i domaćinstvo te senzornu sobu.



Podršku je dao i gradonačelnik Ivan Radić, naglasivši da Grad podržava ovakve projekte, jer će se korisnici educirati kroz brojna područja, a Učilište dobiti nove prostore kojima će se koristiti osnovnoškolci i djeca vrtićke dobi.



- Grad Osijek kroz svoje ustanove i trgovačka društva na području grada Osijeka provodi projekte vrijedne 1,2 milijarde kuna - rekao je gradonačelnik Radić. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike