Osijek
SAMOZAPOŠLJAVANJE: IZ ŠEĆERANE U VLASTITI OBRT

Hrvoje nudi hot dog s kotača
Objavljeno 23. rujna, 2021.
Obrt "Big H" nadahnut je američkim filmovima, no okusi i mirisi su domaći

Građani koji su se u subotu, 18. rujna, zatekli na promenadi kod spomenika Picassu, zacijelo su primijetili atraktivna crvena kolica iz kojih se širio primamljiv miris hrenovki i kobasica, kao i dugačak red prvih mušterija njihova vlasnika Hrvoja Vile, Osječanina koji je nakon 25 godina rada u Tvornici šećera Osijek odlučio postati sam svoj gazda i svojim sugrađanima ponuditi nešto što su do sada najčešće viđali u američkim filmovima.



Dok je ljubazno posluživao prolaznike koji nisu ostali ravnodušni na njegovu interpretaciju ove popularne brze hrane, simpatični nam je Hrvoje, ili "Big H", kako je nazvao svoj obrt, ispričao kako je došao na ideju za ovaj zanimljiv poduzetnički korak.

- Nakon što sam saznao da ću dobiti otkaz u Šećerani, krenuo sam sa suprugom Almom razmišljati što i kako dalje te sam odlučio da ću otvoriti svoj posao. Istraživali smo zašto ovakve ponude nema u gradu, pa smo zaključili da bi ovakva ugostiteljska priča mogla naići na plodno tlo te smo krenuli na pisanje poslovnog plana. Dobili smo potpore i tu su nam mnogo, to moram svakako naglasiti, pomogli Sara Kuček iz Centra za poduzetništvo i Zlatko Zlatarić iz Odjela za gospodarstvo. Zapravo, iznenadilo me što su svi kojima god sam se obratio, bili vrlo ljubazni i susretljivi, sve je teklo vrlo brzo i glatko - prepričava svoj iskustva Hrvoje.

Suprotno uvriježenom mišljenju, put od ideje do realizacije bio je vrlo kratak. Ideja je došla u veljači, a već danas, neumorno pedalirajući osječkim ulicama od punkta do punkta, živi svoj san. Kolica pokreće pedalama uz pomoć električnog motora, a u njihovoj unutrašnjosti kriju se, tvrdi, samo najkvalitetnije namirnice. I pecivo je domaće, rađeno posebno za njega u pekarnici Hit. Kada je riječ o namirnicama tu nema kompromisa, s obzirom na to da je i sam veliki ljubitelj ukusne i kvalitetne hrane. U ponudi, osim klasičnog hot doga s pecivom, hrenovkom i umakom po želji, nalaze se još i slavonski hot dog s pikantnom kobasicom i pomno biranim prilozima te debrecinka i mali hot dog za djecu, a za okrjepu tu su sokovi, pivo i neizostavna rakijica.

Subotnji izlazak bio je probni i vrlo uspješan, a slično je bilo, pohvalio nam se ovoga tjedna, i sljedećih dana.

- Prvih je dana bilo jako dobro. Reakcije su vrlo pozitivne, i na moja na kolica i na recepturu mojih hot dogova. Ideja je da me ljudi prepoznaju, da se u gradu vidimo za doručak, ručak i večeru. Posjećivat ćemo i društvene događaje, velike odmore u Tvrđi, a u pregovorima sam i s NK Osijek za prodaju na utakmicama u Gradskom vrtu. Ponudu ćemo proširivati ovisno o potrebama i željama tržišta, no čini mi se kako je i ovo što trenutačno nudim jako dobro prihvaćeno - pohvalio se Hrvoje.



Ivan Alilović
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike