Crna kronika
KVRCAVICA NA KRIŽANJU ZAGREBAČKE I VUKOVARSKE ULICE U OSIJEKU

Sudar auta zbog oduzimanja prednosti prolaska, policija poziva sve vozače na oprez
Objavljeno 23. rujna, 2021.

Zbog oduzimanja prednosti prolaska, u srijedu oko 8 sati na križanju Vukovarske i Zagrebačke ulice u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je na mjestu nesreće obavila očevid, a u sudaru, srećom, nitko nije stradao.



- Vozeći automobil 22-godišnjak se kretao Zagrebačkom ulicom te je dolaskom do semafora, na kojemu je bilo upaljeno zeleno svjetlo za njegov smjer kretanja, nastavio kretati se ulijevo u Vukovarsku ulicu, a da nije propustio vozilo koje dolazi iz suprotnog smjera i zadržava smjer kretanja. Time je oduzeo prednost prolaska 39-godišnjaku te svojim prednjim lijevim dijelom vozila udario u njegov prednji lijevi dio vozila - doznajemo iz PU osječko-baranjske. Policija protiv mladog vozača podnosi prekršajnu prijavu.

Iz policije su još jednom pozvali vozače da poštuju prometna pravila i voze oprezno. U prvih osam mjeseci ove godine samo na osječkom području dogodile su se već 472 prometne nesreće. "Vozači, budite maksimalno koncentrirani na promet koji vas okružuje; ne koristite mobitel tijekom vožnje, vozite na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred vas te poštujte dopuštena ograničenja brzine. Ne ulazite u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna", poručuju iz PU osječko-baranjske, a upozoravaju i na maglu te skliske kolnike.- Magla je opasna zbog naglog i mjestimičnog pojavljivanja te neujednačene gustoće. Tijekom vožnje po magli potrebno je usporiti vozilo. Također ne preporučujemo paliti duga svjetla jer se ona reflektiraju i dodatno smanjuju vidljivost. Treba voziti s kratkim svjetlima i/ili upotrebljavati svjetla za maglu. Uvijek ostanite u granicama onoga što možete vidjeti. Uključite pokazivače smjera puno prije skretanja te kočite dulje vrijeme prije nego što se zaustavite kako biste time upozorili ostale vozače. I vozači bicikala bi u slučaju magle trebali koristiti reflektirajuću biciklističku odjeću ili reflektirajući prsluk, a pješaci moraju biti označeni izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom - navode iz MUP-a.

U ovakvim otežanim uvjetima vidljivosti svi sudionici trebaju poštovati prometne znakove, a posebice prometne znakove ograničenja najviših dopuštenih brzina kretanja vozila, znakove kojima se regulira promet na raskrižjima i značenje svjetala semafora. S.Lacić
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike