Kultura
U PERIVOJU DVORCA ELTZ KONCERT 26. RUJNA

Zagrebačka filharmonija u nedjelju 20. put u Vukovaru
Objavljeno 23. rujna, 2021.
Zagrebačka filharmonija i ove godine, već tradicionalno, gostuje u gradu Vukovaru, a koncert je najavljen za 26. rujna (nedjelja), s početkom u 18 sati, u Perivoju Dvorca Eltz.

- Prvo gostovanje Zagrebačke filharmonije u Vukovaru bilo je poratne i povratničke 1998., u perivoju ispred tada posve razrušenog zdanja Eltzova dvorca - podsjetila je ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ruža Marić te dodala kako Zagrebačka filharmonija svoj koncert tradicionalno poklanja Vukovaru i Vukovarcima.

- Od 1998. samo dva puta nisu mogli doći u Vukovar, tako da smo 2018. imali koncert uz 20. godišnjicu prvog dolaska Zagrebačke filharmonije u naš grad, a ove godine njihov dolazak označava 20 dosadašnjih koncerata u Vukovaru, uz dodatni značaj u prigodi skorog obilježavanja 30. godišnjice ratne tragedije Vukovara 1991. - rekla je Marić uoči najavljenog koncerta.

Za nedjeljno gostovanje Filharmonije najavljen je dirigent Dawid Runtz, dok je program koncerta u Vukovaru sljedeći - Marin Rabadan (fanfare za orkestar), W.A.Mozart i 40. simfonija u g-molu, Antonin Dvorak (slavenski plesovi) i Edward Grieg (Peer Gynt, 1. orkestralna suita). U slučaju lošeg vremena umjesto u Perivoju Eltzova dvorca koncert će biti održan u sportskoj dvorani vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića. Besplatne ulaznice mogu se podići na porti Dvorca Eltz. S.Butigan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana