Novosti
POPISALA SE VIŠE OD 41 TISUĆA GRAĐANA OBŽ-A

Prilika za samopopisivanje do 26. rujna
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Do utorka, 21. rujna u 15 sati uspješno je u prvoj fazi popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, popisano više od 752 tisuće građana, priopćio je Državni zavod za statistiku. Najviše je popisanih u gradu Zagrebu - 238.564, a najmanje u Ličko-senjskoj županiji - 4643. Kada je riječ o Slavoniji, u Brodsko-posavskoj županiji se popisalo 14.777 građana, u Osječko-baranjskoj 41.107, u Požeško-slavonskoj 8329, u Virovitičko-podravskoj 8220 te u Vukovarsko-srijemskoj njih 15.976.

Podsjetimo da prva faza popisa traje do 26. rujna i u njoj građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, ističe DZS.

Poziv građanima da se odazovu popisu uputila je u utorak i Osječko-baranjska županija, istaknuvši kako samopopisivanje za obitelj traje do pola sata. Navodi se i kako je veliki broj do sada popisanih građana u Osječko-baranjskoj županiji pridonio uspjehu kampanje #SamoPopisan koja promovira, upravo u vrijeme pandemije koronavirusa, mogućnost samopopisivanja. "Stoga pozivam stanovnike naše županije da, koristeći sustav e-Građani, popišu sebe i članove svoje obitelji", rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić. D.Pav.
Možda ste propustili...

U HRVATSKOJ VIŠE OD TRI TISUĆE NOVIH SLUČAJEVA

U VSŽ umrla jedna, u OBŽ četiri osobe

OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA POGIBIJE BLAGE ZADRE

Istinski zapovjednik koji je vodio svoju vojsku

OBNOVA KUĆE BANA JELAČIĆA U PETROVARADINU

Spomen-dom najpoznatijeg bana i sjedište hrvatskih udruga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREĆA I "BOOSTER" DOZA PROTIV COVID-19

Mobilni timovi cijepit će
u OBŽ-u na licu mjesta

2

POLICIJA EDUCIRA STARIJE OSOBE

Ne vjerujte svakoj priči, ne puštajte nepoznate u kuću

3

U HRVATSKOJ BROJ NOVOZARAŽENIH PREŠAO 3,5 TISUĆE

OBŽ: Umrle dvije osobe, 171 novi slučaj zaraze
VSŽ: 103 pozitivnih, jedna osoba umrla