Sport
PROMJENA NA KLUPI VINKOVAČKOG DRUGOLIGAŠA

Nakon Dugopolja Kerić vodi cibalijaše i u Bijelom Brdu
Objavljeno 22. rujna, 2021.

Start u prvenstvu ispod svih očekivanja prouzročio je promjenu na klupi nogometaša Cibalije. Petar Tomić podnio je ostavku, a do izbora novog trenera momčad će voditi Andrej Kerić, koji će danas (srijeda) sjediti na klupi nebesko-plavih u susretu šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Cibalia (15.30 sati) gostuje u Bijelom Brdu kod BSK-a.



Debi u ulozi trenera Cibalije već je imao u subotu u Dugopolju, gdje je stjecajem okolnosti već vodio momčad u prvenstvenom susretu. Naime, sada već bivši trener Tomić imao je vjenčanje, pa je ga je tada njegov asistent zamijenio na klupi. Nije Kerić u subotu prvi put vodio samostalno jednu seniorsku momčad. Godinu i pol dana bio je trener i igrač međužupanijskog ligaša Slavonca iz Komletinaca.

- I tada sam već bio više trener negoli igrač. Znam, nije TOP razina, ali sigurno nije to ni loša liga, a ni loše iskustvo za trenera na početku - pričao je Kerić, koji je tada dobio poziv svoga kolege Tomića da mu bude asistent u Cibaliji.

Prije početka trenerske karijere, Kerić ima desetogodišnje inozemno iskustvo igranja. Dugo godina bio je u najjačim češkim klubovima, zatim u Slovačkoj, Luksemburgu i na Maldivima. U Hrvatsku se vratio u Istru, kratko još imao izlet na Maldive, a onda se vratio u Cibaliju. Pomoći im nakon ispadanja u Treću ligu. No, koljena nisu izdržala, još kratko igranje u Komletincima pa se Kerić posvetio trenerskom poslu.

Postoji li šansa da ostane na klupi Cibalije i nakon današnjeg Kup susreta u Bijelom Brdu.

- Ne znam još ništa. Sigurno ću voditi momčad u Bijelom Brdu, ne znam hoću li je voditi u subotu protiv Dubrave. Zasad sam v. d. trenera.

Koliko je uopće Cibaliji trenutačno fokus susret u Kupu?

- Naravno da je prvenstvo važnije. Svjesni smo kako smo loše krenuli, ali s dvije pobjede već bi ponovno bili gore. Igračima sam u svlačionici poručio kako najviše možemo pomoći sami sebi. Susret u Bijelom Brdu dobro dođe zbog dva razloga. Prvo jer u takvom nizu ne stignemo misliti o drugim stvarima, nego samo o suparniku koji slijedi. Drugi je mogućnost podizanja samopouzdanja u slučaju pobjede. Premda, treba reći kako nam u posljednje vrijeme BSK ne leži. Od povratka u Drugu ligu, kako se s njima susrećemo, nismo ih mislim ni jednom dobili. A zanimljivo, u prijateljskim utakmicama ih znamo pobijediti. O BSK-u se govori kao o našoj "crnoj mački". I to je dečkima sigurno dodatni motiv - rekao je v. d. trenera Cibalije. K.Lacković
Andrej Kerić

v. d. trenera Cibalije

Bez obzira na to što nisam bio fizički prisutan, Cibalia je uvijek bila moj klub. Pratio sam događaje u klubu i oko njega. Uvijek je postojala kritična masa, uvijek je netko bio nezadovoljan nekim. Međutim, u posljednje vrijeme mislim kako je negativna atmosfera dosegnula vrhunac.

Najčitanije iz rubrike