Sport
TRENER ŽRK OSIJEK JASMIN MRKONJA NIJE NEZADOVOLJAN NAKON PORAZA OD UMAGA

Ovakav pristup i borbenost negdje će nam se sigurno vratiti
Objavljeno 22. rujna, 2021.

Otvoriti sezonu porazom nikad nije ugodno, posebice kada se dogodi na domaćem terenu. No, ovaj put uistinu nije floskula utvrditi kako rukometašice Osijeka s izdanjem prikazanim protiv Umaga mogu biti zadovoljne te im takva igra može ponuditi razloge za optimizam u ovoj sezoni.



Iako oslabljene neigranjem nekolicine prvotimki, Osječanke su do posljednje minute bile u prilici za pozitivnim rezultatom protiv prošle sezone trećeplasirane ekipe domaćeg prvenstva. Možda im je najbolja potvrda toga koliko su namučile Umažanke bilo veliko slavlje gošći na parketu Zrinjevca nakon posljednjeg sudačkog zvižduka, koje vjerojatno ni same nisu očekivale da će se morati toliko namučiti za prve bodove protiv ekipe koju su lani dobile oba puta. No, Osijek je u minimalnom porazu (22:23) pokazao da protiv objektivno jače ekipe može i stvoriti osjetniju prednost, ali i vratiti se iz zaostatka.

Odlično je ekipa Jasmina Mrkonje odradila prvih 30 minuta, u kojima je imala i četiri gola viška, a na odmor otišla s "plus dva". Početak drugog dijela bilo je i jedino loše razdoblje domaćih igračica koje su se našle u zaostatku od tri, a potom i četiri gola. Ipak, uspjele su to nadoknaditi, pa u posljednje tri minute ući s izjednačenjem, ali tada nije bilo više snage i mirnoće za potpuni preokret te su bodovi ipak otišli u Umag.

- Velika je žal, bilo je i suza kod djevojaka, ali me kao trenera može radovati što smo podigli igru u fazi obrane na veću razinu. Sada smo ekipa koja sigurno neće toliko mnogo golova primati, a mislim da imamo potencijala da ih dajemo dosta. Nažalost, bili smo oslabljeni izostancima, ali vidjelo se da su djevojke odlučne boriti se. I to su i napravile, prvo poluvrijeme fantastično smo odigrali, imajući u obzir s kim smo igrali, kontrolirali čitavo poluvrijeme i završili ga u svoju korist. U drugom je došlo do pada, nismo imali dovoljan broj igračica u rotaciji, dva standardna beka su nam nedostajala, i to se osjetilo. Gošće su iskoristile taj naš pad i otišle na tri-četiri razlike, ali smo se velikom borbenošću vratili iz zaostatka. Pozitivna je stvar što smo dobili i nekoliko "novih" igračica. Pehar se odlično uklopila i sigurno će biti pojačanje za našu ekipu, Horvat je odigrala dobro svoju rolu, a dobra je na vratima bila i Borac - osvrnuo se trener Jasmin Mrkonja na prvu službenu utakmicu u novoj sezoni.

I istaknuo još jedan detalj koji mu je donio zadovoljstvo, unatoč porazu.

- Prvi put sam tijekom ove tri godine, koliko sam u Osijeku, čuo navijanje "Osijek, Osijek". To je fantastično, i nezamislivo za ženski rukomet ovdje, a mi smo to postigli. Rekao sam već da je bilo suza, jer nam je toliko malo nedostajalo protiv ovako jake ekipe, ali djevojke su svjesne da možemo. I uvjeren sam da će nam se sigurno negdje vratiti, ovaj pristup i borbenost, iako moramo još složiti neke stvari za iduće susrete - ocijenio je Mrkonja.


Goran Roguljić
Hren napušta klub
Među igračicama koje u subotu nisu nastupile na prvenstvenoj premijeri protiv Umaga iznenađujuće je bila i Lea Hren. Standardna desna vanjska osječkog prvoligaša još je u petak trenirala sa suigračicama, no nije bila u kadru za utakmicu. "Misterij" je razjašnjen, Hren nije pristala na ponuđene uvjete novog ugovora te je odlučila karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini. Kako doznajemo, već je i razdužila opremu te zatražila ispisnicu, a iz Kluba su poručili kako joj neće stvarati probleme oko toga. No, prema propisima HRS-a budući Lein klub morat će platiti odštetu ŽRK-u Osijek koji će tako morati tražiti novo rješenje na poziciji desne vanjske.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike