Mozaik
PJESMA "BOK"

Sara Renar i Matija Dedić imaju duet
Objavljeno 22. rujna, 2021.
Pjesma "Bok" u sjajnoj izvedbi Sare Renar i vrhunskoj klavirskoj pratnji Matije Dedića naći će se na Matijinu novom albumu "Ladies" koji se na tržištu očekuje idući mjesec. Nakon odličnog albuma "Tajna vještina" na kojem je Matija odsvirao nekoliko najpoznatijih i njemu najdražih Gibonnijevih pjesama, odlučio se za album u kojem će ugostiti iznimne glazbenice s kojima je surađivao i koje je odabrao prema svom senzibilitetu. Sa Sarom Renar Matija Dedić susreo se na početku njezine glazbene karijere te ju je pozvao kao gošću na koncertu u Saxu.



- Matija je svjetska faca i veličina i zaista sam mu zahvalna što me je 2013. godine pozvao na svoj koncert. Osjećala sam se jako slobodno, sigurno i posebno jer mi je netko tko je na takvom nivou dao prostora da se izrazim glazbom. Matija primarno svira jazz i ono kako on svira ja nikad neću moći, a on slično misli o mojim semplovima. Ljepota naše suradnje je što se međusobno iznenađujemo. Kad mi je objasnio ideju svog novog albuma, bila sam oduševljena. Nekako nam je skupa najbolje zavibrirala pjesma ‘Bok‘. Zajedničkim aranžmanom udahnuli smo joj novi život i nestrpljiva sam da čujem reakcije. Inače mislim da svako novo izvođenje pjesmu na neki način ponovo oblikuje - rekla je Sara.



Prva pjesma i spot kojima je Matija najavio izlazak svog novog albuma je pjesma "Sasvim siguran" autora Zlatana Stipišića Gibonnija u izvođenju opatijske pjevačice Martine Majerle. Osim nje i Sare Renar, album "Ladies" okupio je iznimne kantautorice i glazbenice, prvu damu zabavne glazbe Gabi Novak, "divasice" Ivanu Husar Mlinac, Mariju Husar Rimac i Maju Vučić, poznatu etnoglazbenicu Lidiju Bajuk, jazz-kantautoricu Tamaru Obrovac i jazz-pjevačicu Vesnu Pisarović, Remi i mnoge druge.



- Nestrpljiva sam čuti cijeli album. Ideja je sjajna i znam da su neke pjesme snimljene samo uz klavir i glas, a neke s bogatijim aranžmanom. Sve što Matija napravi je vrhunsko glazbeno djelo - dodala je Sara. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike