Novosti
HOĆE LI SE STUDENTI VRATITI U PREDAVAONICE?

Odluka o provođenju nastave je na fakultetima
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs kazao je u ponedjeljak kako je povratak studenata na nastavu uživo u maksimalnom broju prioritet i odgovornost svih institucija visokog obrazovanja te apelirao na procijepljenost kao osnovni preduvjet za potpunu normalizaciju. "Preporučili smo u najvećoj mogućoj mjeri povratak studenata u predavaonice i vježbaonice", kazao je Fuchs. Naglasio je kako je uvjeren da će sveučilišta naći mogućnosti da se to i ostvari, no hoće li se to moći "ostvariti do kraja" ovisit će o epidemiološkoj situaciji, ali i o odgovornosti samih sveučilišta i studenata, upozorio je."Nitko ne kaže da se studenti moraju cijepiti da bi sudjelovali u nastavi, ali da bi bilo dobro, bilo bi", rekao je.

Što se tiče preporuke da se studenti u najvećoj mogućoj mjeri vrate na kontaktnu nastavu, ministar Fuchs je istaknuo kako se nije htjelo izazvati dodatne probleme s nametanjem obveze sveučilištima da uvedu COVID potvrde ili slična ograničenja, već su im ostavljene otvorene ruke u odlučivanju o tome kako će provoditi nastavu i kontrolu.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin upozorila je na još uvijek nedovoljnu razinu procijepljenosti među studentskom populacijom, odnosno onom u dobi od 20 do 25 godina. Cijepljeno ih je tek nešto više od 30 posto. H