Crna kronika
PIJANI NE POSUSTAJU

Već osuđivani, ali i dalje voze
Objavljeno 21. rujna, 2021.
U Osječko-baranjskoj županiji, tijekom protekloga vikenda, policija je u prometu zatekla 35 vozača koji su imali nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi. U navedenom vremenu evidentirana su još 263 prekršaja, od kojih 139 prekoračenja brzine, 31 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisna korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i drugo. Dvadeset i pet pijanih bili su vozači automobila, osam su vozili bicikle, a pijani su bili i po jedan vozač teretnog automobila i mopeda. Kao i ranijih vikenda, i ovaj put najpijaniji je bio biciklist. Ovaj put to je bio 41-godišnjak iz Bistrinaca koji je zaustavljen u svom mjestu u subotu u 21.35 sati s 2,32 promila alkohola u krvi. I ovaj vikend bio je obilježen već ranije osuđivanim upornim prometnim prekršiteljima. Naime, u petak u 13 sati, u Čemincu, dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 21-godišnji mještanin koji je vozio automobil bez položenog vozačkog ispita, te je zbog neprilagođene brzine sletio s ceste. Mladić je unatrag tri godine tri puta pravomoćno presuđen za vožnju bez dozvole, te je uhićen. Odlukom Općinskog suda u zatvoru će ostati sedam dana. Istoga dana u 20 sati, u Josipovcu, 51-godišnji mještanin je, zbog nekretanja sredinom obilježenog prometnog traka sletio s kolnika te udario u parkirani teretni automobil. Alkotestiranjem je 51-godišnjaku utvrđeno da ima 1,33 promila alkohola u krvi. Unatrag tri godine ovaj je vozač već dva puta pravomoćno presuđen za vožnju pod utjecajem alkohola te je i on uhićen.

U Novom Nevesinju, u nedjelju u 14.50 sati, zaustavljen je automobil kojim je upravljao 31-godišnjak iz Jagodnjaka bez položenog vozačkog ispita. I on je unatrag tri godine tri puta pravomoćno presuđen za vožnju bez dozvole, te mu je vozilo privremeno oduzeto. Njemu je sud odredio boravak u zatvoru na 15 dana.

U subotu u 23.15 sati, na državnoj cesti broj 7 između Čeminca i Kozarca, 20-godišnjakinja je sletjela automobilom s ceste pod utjecajem 1,53 promila, te je odvedena u policijsku postaju dok se ne otrijezni. Za prekršaje koje je napravila propisana je novčana kazna u iznosu do 31.300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova. S.Lacić
Možda ste propustili...

TRAGEDIJA KOD BELOMANASTIRSKOG PRIGRADSKOG NASELJA ŠUMARINA

Na gradilištu autoceste A5 poginuo radnik

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi