Regija
DONIJELI DAŠAK GRADSKIH ZBIVANJA

Vinkovačke jeseni i u
domu za starije osobe
Objavljeno 20. rujna, 2021.
VINKOVCI - Iz Obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe Eva u Mirkovcima dolazi lijepa priča o tome kako je vlasnica Svjetlana Jukić priredila svojim korisnicima Domske Vinkovačke jeseni, jer zbog epidemioloških mjera, a i zdravstvenog stanja, nisu mogli posjećivati priredbe 56. Vinkovačkih jeseni. Dvorište i prostori doma uređeni su jesenskim motivima, a prve Domske Vinkovačke jeseni uljepšao je Martin Čopčić, čest gost, koji svojom harmonikom uvijek uveseli stanare. Posjetio ih je i saborski zastupnik dr. Mladen Karlić.

- Mi smo mali obiteljski dom koji nosi ime po mojoj baki Evi, čija me ljubav i usmjerila prema ovome poslu. Našu malu obitelj čine moj suprug Antun, kuharica, dvije medicinske djelatnice, socijalna radnica i ja. Zbog nemogućnosti da budu dio društvenog života našega grada uvijek se potrudim svojim korisnicima donijeti dašak gradskih zbivanja u dom. Tako smo organizirali i Božićne večeri s Djedom Božićnjakom, pripremali poklone i izrađivali čestitke za djecu iz Dječjeg doma “Sv. Ana”, koja su nam, zahvaljujući Anđelki Faletar, i uzvratila posjetom. Suradnju s djecom i školama nastavit ćemo kako bismo djecu odmalena učili odgovornosti i poštovanju prema starijima i nemoćnima, koje je u našem društvu, ako je suditi prema onome što svakodnevno gledamo, na najnižoj razini. Želimo pokazati našim štićenicima da odlaskom u dom nisu zaboravljeni i da su itekako voljeni - kaže Svjetlana Jukić, dodajući kako su im redoviti gosti i suradnici liječnici vinkovačke bolnice. Dr. Vedrana Lanc, epidemiologinja, na raspolaganju je korisnicima i u svoje privatno vrijeme, 24 sata dnevno. Zahvaljuje dr. Zdravku Faletaru, koji je svojim djelima pokazao da u bilo koje doba mogu računati na njega.

- Dr. Slaven Simon i dr. Davorin Pezerović tijekom cijelog razdoblja pandemije bili su anđeli čuvari našeg doma, i bez njih moji korisnici danas ne bi bili u ovako dobrom zdravstvenom stanju. Zahvaljujući dr. Pezeroviću i svakodnevnoj suradnji s dnevnom bolnicom, nismo opteretili bolnički sustav, a svi su korisnici ipak dobili potrebnu liječničku skrb - kaže Svjetlana Jukić, dodajući kako je kapacitet doma 12 korisnika i uvijek je pun. M. Flego
Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

Najčitanije iz rubrike