Osijek
"LJUBAV OKO SVIJETA" U SAKUNTALINOM PARKU I KINU URANIA

Putopisci Anđela i Davor Rostuhar u Osijeku
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Anđela i Davor Rostuhar odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na to pitanje. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u 30 zemalja na šest kontinenata. Razgovarali su s friškim parovima, kao i s onima koji su proslavili dijamantnu obljetnicu, razgovarali su s homoseksualnim i heteroseksualnim parovima, s ljudima koji žive u tradicionalnim poligamnim, kao i s onima koji imaju moderne, poliamorne veze. Razgovarali su s ljudima koji su se vjenčali sami za sebe, kao i onima koji su se razveli, ljudima čiji su supružnici preminuli, i onima koji još tragaju za srodnom dušom, onima koji nikada nisu našli ljubav i onima koji su u ljubavi našli sve. Svima su njima postavljali sličan set pitanja: kako su se upoznali, kako su se osjećali na početku veze, kako bi sada opisali svoje osjećaje, što očekuju od svojih partnera i partnerica, koje su njihove snage, koje su im slabosti, kako pristupaju problemima i izazovima i - na kraju - što za njih znači ljubav.

Po povratku kući Anđela i Davor pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film, knjigu i izložbu fotografija koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću. Multimedijalni događaj "Ljubav oko svijeta" održat će se u četvrtak (23. rujna), u 19.30 sati, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Osijeka. Uključuje izložbu fotografija u Sakuntalinom parku te projekciju filma u kinu Urania, nakon koje će publika imati priliku sudjelovati u razgovoru s bračnim parom Rostuhar.

Cijena ulaznice iznosi 25 kuna, a rezervacija je moguća na brojevima 031 205 501 (od 9 do 17 sati), i 031 205 507 (od 17.30 do 21.30 sati), na info@kinematografi-osijek.hr ili ulaznice@kinematografi-osijek.hr, kao i u inboxu Kino Urania & Kinematografi Osijek. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike