Osijek
UZ MEĐUNARODNI DAN RIJEKE DRAVE

Otvoren fotonatječaj
"Živjeti s Dravom" za
najljepšu snimku rijeke
Objavljeno 20. rujna, 2021.
U povodu Međunarodnog dana rijeke Drave JU za zaštitu prirode OBŽ raspisuje fotonatječaj “Živjeti s Dravom”. Na natječaj se mogu prijaviti svi stanovnici Osječko-baranjske županije i šire bez obzira na dob, a zadaća natječaja je fotografiranje rijeke Drave ili zanimljivog detalja vezanog uz rijeku Dravu (bioraznolikost rijeke Drave, život s rijekom Dravom; ribolov, vožnja čamcem, plivanje i druge aktivnosti na rijeci Dravi...). Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju na natječaj, i to u digitalnom obliku, a minimalna veličina fotografija treba biti 266 DPI.

Uz fotografiju treba poslati ime i prezime autora, datum rođenja, adresu, kontakt-telefon, naziv fotografije i mjesto snimanja. Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji, a obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do te mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Pravilima natječaja određeno je da svaki od sudionika prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj. Što se tiče autorskih prava, autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu promocije izložbe, a samim sudjelovanjem na natječaju sudionici pristaju na objavu imena i prezimena.

Zainteresirani fotografije mogu slati na e-mail adresu: fotonatjecaj.obz@gmail.com, a krajnji rok za slanje fotografija je petak, 1. listopada do ponoći. Žiri će odabrati najbolje fotografije koje će biti izložene na manifestaciji HeadOnEast (od 8. do 10. listopada), svi posjetitelji manifestacije HeadOnEast moći će na izložbi glasati za najbolju fotografiju.

Organizatori su pripremili i nagrade za prve tri fotografije koje budu imale najveći broj glasova, pa tako možete osvojiti poklon-bon od 400 kuna za restoran “Čingi Lingi čarda” i vožnja brodom u PP Kopački rit za dvije osobe, eCeker – poklon-paket ekoproizvoda te poklon-bon od 300 kuna u restoranu “Stari mlin” u Dalju.V.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike