Mozaik
DODIJELJENE NAGRADE EMMY

Najbolja serija "Kruna" odnijela čak 7 nagrada
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Netflix se konačno domogao najprestižnije nagrade na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja, kojom su potpuno dominirale streaming platforme. Netflixova serija "Kruna", koja prikazuje život britanske kraljevske obitelji, u četvrtom je pokušaju osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju i pobjednik je dodjele s čak sedam nagrada. Uspjeh te dramske serije Netflixu je omogućio osvajanje ukupno čak 10 nagrada u kreativnim kategorijama, jer je miniserija "Damin gambit" odnijela još dvije nagrade, a serija "Halston" jednu. Olivia Colman i Josh O‘Connor su, kao kraljica Elizabeta i princ Charles u "Kruni" osvojili Emmyje za najbolje glumce u drami. U sporednim ulogama je Gillian Anderson nagrađena za ulogu bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, a Tobias Menzies za ulogu pokojnoga princa Philipa. Serija je nagrađena i u kategoriji najboljeg scenarija i najbolje režije. "Svi smo oduševljeni. Vrlo sam ponosan. Vrlo sam zahvalan. Sad ćemo se zabaviti", rekao je autor "Krune" Peter Morgan.

Kate Winslet proglašena je najboljom glumicom u miniseriji "Mare iz Easttowna", a Ewan McGregor pobijedio je u istoj kategoriji u ulozi modnog dizajnera u miniseriji "Halston". Najboljom humorističnom serijom proglašena je serija "Ted Lasso" streaming platforme Apple TV+. I toj je kući ovo prva veća nagrada. Jason Sudeikis, zvijezda i sukreator filma "Ted Lasso", k tomu je proglašen najboljim glumcem u humorističnoj seriji.

Netflix je osvojio ukupno 44 nagrade, 10 u kreativnim kategorijama i čak 34 u tehničkim. HBO i HBO Max osvojili su 19 nagrada. Prvi je put Netflix osvojio više Emmyja od HBO-a, koji je godinama dominirao ceremonijom. H
Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike