Mozaik
IGOR DELAČ POVRATAK S HIT-SINGLOM "SAMO ZBOG VAS"

Hvala svima koji su mi pružali podršku u borbi protiv zloćudne bolesti
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Na novom albumu, koji izlazi krajem godine, naći će se svi hitovi, kao i nove pjesme, koje su iznenađenje za publiku

Nakon duže pauze zbog bolesti Igor Delač vraća se na glazbenu scenu sa zaraznim singlom "Samo zbog vas". Vedra i radiofonična pjesma, koja na prvu ulazi u uho, pretendira da zasjedne na vrhove top-lista.



Svih sedam dosadašnjih singlova Igora Delača osvojilo je zaredom prvo mjesto nacionalne službene top-liste HR TOP 40, što nikome u Hrvatskoj do sada nije pošlo za rukom. Rezultat je to uspješne suradnje s autorsko-producentskim timom Hit Factory (Ivan i Miroslav Zečić). Taj autorski dvojac svaku je dosadašnju Igorovu pjesmu učinio posebnom i zanimljivom, a jedinstven koncept rada bazira se na skladanju "po mjeri" svakog pojedinog izvođača. Na taj način svaka pjesma ističe ono najbolje od izvođača, prenosi iskrenu priču i upravo je to tajna njihova uspjeha. Najposebniju i najiskreniju priču do sada nosi upravo ova pjesma.

 



Najveći izazov


Pjesma "Samo zbog vas" Igorova je posveta i zahvala svima onima koji su mu na bilo koji način pružili podršku u njegovoj borbi protiv zloćudne bolesti. Opasna i potencijalno fatalna bolest dijagnosticirana mu je upravo na dan objave njegova prošlog singla "Nikad nije kasno". U tom trenutku Igor se suočio s najtežim izazovom u životu. U pitanju je bio upravo Igorov život. U samo jednom danu sve do tada bitno postalo je nebitno i palo u drugi plan, pa tako i njegova glazbena karijera. Nakon početnog šoka Igor je spoznaju da boluje od maligne bolesti prihvatio s optimizmom i bez straha, s čvrstom nakanom da se bori i pobijedi. U tome mu je od velike pomoći bila obitelj, prijatelji, vjerni fanovi te svi oni koji su njemu i njegovim pjesmama pružali podršku. Jedan od glavnih motiva i pokretača u toj borbi bila je spoznaja da je u životu sve moguće kada se u to dovoljno vjeruje. Igor se u to osobno uvjerio kada je u svojoj 50. godini, zahvaljujući podršci radijski postaja i njihovih slušatelja, ostvario neostvarivo i postigao najveći uspjeh u glazbenoj karijeri. To je bila gotovo filmska priča i pobjeda protivna svim izgledima. Upravo to vlastito životno iskustvo u njega je pobudilo dodatnu nadu i neuništiv optimizam te mu dalo snagu i vjeru da hrabro krene u borbu s najtežom bolesti, a na kraju je i pobijedi. Kako i sam kaže u pjesmi: "Kada vjeruješ, sve je moguće."

- Protekla je godina za mene bila izuzetno stresna i turbulentna jer sam se iznenada suočio s malignom bolesti. Dijagnosticiran mi je Hodgkinov limfom i od tada se moj život preko noći drastično promijenio. Više mi ništa nije bilo važno osim borbe za vlastiti život. Ono što mi je posebno dalo nadu u ozdravljenje bila je spoznaja da je u životu sve moguće ako se u to vjeruje i ako se to stvarno želi. Prije tri godine bio sam uvjeren da je moja karijera na zalasku i kako više nije moguće da bilo što vrednije napravim i onda se dogodilo čudo. Krenula je fantastična suradnja s mojim dragim prijateljima Ivanom i Miroslavom Zečićem, koji čine autorsko-producentski tim Hit Factory. Zahvaljujući njima i dragim ljudima na radijskim postajama, glazbenim urednicima i njihovim slušateljima, moje nove pjesme u pop-izričaju postale su hitovi koji su vladali top-listama. Tada sam shvatio da je u životu apsolutno sve moguće ako vjeruješ u sebe i da nikada nije kasno da ostvariš svoje snove. To je bio jedan od ključnih momenata u životu koji mi je dao dodatnu snagu, optimizam i vjeru da mogu pobijediti bolest. Ovom prilikom od srca zahvaljujem svima koji su mi pružili podršku i bili uz mene, a posebno mojim dragim prijateljima na radijskim postajama, koji su omogućili da moje pjesme dođu do srca brojne publike. Bez njih to ne bi bilo moguće.

Najljepši dar


Pjesma je moj život i ja sam najsretniji kada publika prihvati i pjeva moje pjesme, jer glazba je najbolji lijek za dušu. To mi je najveća nagrada i radost. Također, želim da moja priča i pjesma "Samo zbog vas" svojom porukom te vedrinom i optimizmom kojom zrači na neki način budu od pomoći svima onima koji se u životu susreću s nepremostivim preprekama, kao i oboljelima od najtežih bolesti. Želim ljudima pobuditi optimizam i nadu u pobjedu, o kakvom god da se problemu radilo. Najvažnije je da nikada ne klonemo duhom i da se ne prestanemo boriti, jer sve dok vjerujemo, sve je moguće. Najvažnije je da ljudi bez straha prihvate bolest ili bilo koji životni izazov kao nešto što mogu pobijediti. Neka ustraju u svojoj borbi stalno ponavljajući "ja želim živjeti", jer život je najljepši i najvrjedniji dar koji imamo - rekao nam je Igor Delač.

Osječanin pjesmom "Samo zbog vas" najavljuje skori izlazak istoimenog albuma, koji će se u prodaji naći krajem godine. Na albumu će se naći svi dosadašnji Igorovi hitovi, kao i neke nove pjesme, koje će biti svojevrsno iznenađenje za Igorovu publiku i koje će otkriti novi smjer u kojem će se nastaviti njegova glazbena karijera. Također, Igor za pjesmu "Samo zbog vas" upravo snima videospot, koji će se uskoro moći pogledati na CMC TV. Do tada pratite Igora na njegovim društvenim mrežama i slušajte na digitalnim servisima.



Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike