Autoglas
ENYAQ IV

Škoda je vozila papu Franju za puta Slovačkom
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Tijekom trodnevnog posjeta pape Franje Slovačkoj, Škoda mu je osigurala potpuno električne SUV-ove Škode Enyaq iV, prilagođene prema zahtjevima Vatikana za potrebe prijevoza pontifexa. Prvi čovjek Katoličke Crkve na glasu je kao veliki zagovornik ekologije, a to je još jednom potvrdio ovih dana za svog posjeta Slovačkoj, tijekom kojeg se vozio u potpuno električnom automobilu SUV-u Škoda Enyaq iV. Kako bi ga se lakše vidjelo, na stražnjem dijelu vozila zamijenili su standardna zatamnjena bočna, prozorima od prozirnog stakla.

Kromirani držači za zastavu Vatikana postavljeni su na prednji blatobran na suvozačkoj strani. Kako bi izlazak iz automobila popularnom 84-godišnjem papi bio lakši, na zahtjev Vatikana ugrađena je dodatna ručka. Oba automobila obojena su u crnu metalik boju i imaju crnu unutrašnjost. Ovo je drugi put da je poglavar Katoličke Crkve putovao vozilima češkog proizvođača automobila. Škoda Auto je prethodno papi Franji osigurao četiri Rapida Spaceback tijekom njegova dvodnevnog posjeta Irskoj, a u sklopu Svjetskog susreta obitelji u Dublinu, 2018. godine.

Osim toga, Škoda Auto je za Papin posjet Slovačkoj pokrenula posebnu web-stranicu na kojoj su mu ljudi iz cijelog svijeta mogli uputiti pozdrav dok putuje kroz Slovačku. M.Bu.