Regija
VANDALIZAM U VINKOVCIMA, IVANKOVU I PRKOVCIMA

Devastiran mural posvećen poginulom hrvatskom vojniku
Objavljeno 20. rujna, 2021.

VINKOVCI - Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je odštetni zahtjev iz Ureda lokalne uprave u Ivankovu, općinskom središtu kod Vinkovaca, a kojim su prijavljene štete u selima Ivankovo i Prkovcima.

Naime, prema prijavi, u Ivankovu su u Ulici Josipa Kozarca razbijene staklene površine autobusnog stajališta, dok su u Ulici Dubrava oko i unutar dječjeg igrališta oštećene zaštitna metalna ograda i daščane podloge klupa. K tome, u  Prkovcima je u Glavnoj ulici oštećena metalna zaštitna ograda oko dječjeg igrališta, a razbijene su i staklene površine autobusnog stajališta u Ulici Ljudevita Gaja.

-Prema prijavi, pričinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna, policija provodi izvide, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari – javili su jučer iz PU u Vinkovcima.

K tome, na Gradskom groblju u Vinkovcima, na zidu u Grobljanskoj ulici, nepoznati su počinitelji devastirali mural posvećen hrvatskom vojniku. –Proveden je očevid zbog kaznenog dela oštećenja tuđe stvari, šteta je nekoliko tisuća kuna, a za počiniteljem se traga – kazao je glasnogovornik PU u Vinkovcima, Dragoslav Živkocić.

S.Butigan

Možda ste propustili...

ŠEST MJESECI NAKON PROMJENE VLASTI

Kadrovska križaljka u Županji je posložena

MIKLEUŠKI OSNOVCI U DJEČJEM KAZALIŠTU

Izlet u Osijek kao bajka u predstavi

SLATINA ĆE DIJELITI BOŽIĆNICE

Po 200 kuna za one s najnižim mirovinama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KURIOZITET IZ 1945. I VREMENA POMOĆI UNRRA-E

Snimka ratnoga bunkera u središtu Đakova u američkom vojnom arhivu

2

POSJEĆENA DESTINACIJA

Pristup Vinskoj cesti pod blatom, nasut će kamen

3

NA AKTUALCU GRADSKOG VIJEĆA O SMJENAMA ČELNIH LJUDI GRADSKIH TVRTKI I USTANOVA

Juzbašić: Sve je prema zakonu, nitko nije potjeran na ulicu!