Sport
KRENULA NOVA STOLNOTENISKA SUPERLIGA

"Vodeni" bolji od Cibalije, bodove uzela i Požega
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Počelo je novo prvenstvo u stolnoteniskoj Superligi, a u subotu su za stolovima bili i igrači slavonskih klubova - Vodovod Osijeka, Cibalije i Požege.

Slavonski obračun dogodio se u osječkoj stolnoteniskoj dvorani Gradski vrt, odakle je Cibalia za Vinkovce otišla s porazom od 3:1. Gosti su došli bez Jerkovića i Jakelića i nisu ozbiljnije mogli zaprijetiti "vodenima" koji su ovo ljeto u svoje redove doveli Luku Fučeca, a on je upisao prve dvije pobjede u osječkom dresu. Još jednu za prva dva ovosezonska boda dodao je Mario Banek. U redovima Cibalije uspješan je bio Biber svladavši Arbanasa (3:1), ali u konačnici to nije pomoglo njegovoj momčadi.

Uspješan start imala je momčad Požege koja je donijela bodove iz Dugog Sela svladavši istoimenog domaćina s 3:1. Dugo Selo je dobro otvorilo meč, Luka Martinek je s 3:0 bio bolji od Davorina Pongraca, ali sve ostalo otišlo je na stranu Požežanina. Josip Mustapić i Marko Vidaček okrenuli su meč i bodovi su otišli u Slavoniju.

Inače, prvo supreligaško kolo u muškoj konkurenciji nije ponudilo iznenađenja, favoriti su opravdali svoj status i krenuli s očekivanim pobjedama. Branitelj naslova prvaka dubrovački Libertas lako se obračunao u gostima sa Splitom (3:0), varaždinski Starr bio je uvjerljiv protiv novog superligaša MSTC-a Čakovec (3:0), dok je laku pobjedu od 3:0 ostvario i GST Zagreb kontra Pule. S 3:0 je slavio i Zagreb protiv zadarskog Donata, ali nije imao baš lagan posao. Dva meča otišla su u pet setova, bilo je uzbuđenja i drame, ali domaćini su ipak našli način kako u dvorani Dragutin Šurbek upisati pobjedu bez izgubljene partije. I. Li.
Možda ste propustili...

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike