Sport
PORAZ RUKOMETAŠICA OSIJEKA NA STARTU NOVE SEZONE PRVE HRL

Nijanse su ovaj put ipak presudile u korist Umaga
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Umag je na otvaranju nove prvoligaške sezone odnio bodove iz Zrinjevca, no rukometašice Osijeka ipak mogu s optimizmom gledati prema budućim susretima. Držale su Osječanke "u klinču" prošle sezone trećeplasiranu ekipu našeg prvenstva do posljednje minute te su uz malo više koncentracije u određenim trenucima mogle i više od minimalnog poraza.

Iako oslabljene neigranjem tri važne igračice (Pajić, Hren, Jerčinović), domaće su držale rezultat pod kontrolom u prvom poluvremenu. Povele su 6:2 (13.), a nakon gostujućeg izjednačenja (7:7) s tri uzastopna pogotka Pehar ponovno vratile osjetniju prednost te na kraju na odmor otišle s vodstvom 11:9. U prvih desetak minuta nastavka uslijedilo je najlošije domaće razdoblje, Umažanke su napravile seriju 4-0 te povele 15:12 (39.), a kada su u 45. stekle četiri gola viška (19:15) činilo se kako će bez stresa privesti susret kraju. No, uslijedio je povratak Osječanki, s po dva pogotka Horvat i Lacković u 58. bilo je 21:21. U neizvjesnoj završnici gošće su bile smirenije, pogocima Grbavčević i Miočinović uz svirani osječki prekršaj u napadu, rezultirali su slavljem Umaga.

- Nije lijepo otvoriti prvenstvo porazom na domaćem terenu. No, mislim da smo pokazale da se ostali imaju čega bojati ove sezone i da ćemo biti dobar konkurent u ostalim utakmicama. Vratarke su bile na visini, skupa s obranom, dok smo napadački mogli malo bolje odigrati. Dogodili su nam se neki promašaji, ali bit će bolje drugi put. Ovo će nam definitivno biti veliki vjetar u leđa - rekla je Ana Pehar, koja je sa sedam pogodaka imala zapažen debi u svom prvom službenom susretu za Osijek.

Domaće su vratarke skupile deset obrana, od čega osam Katarina Borac.

- Odlučile su nijanse, samo jedan gol. Žao mi je jer smo se borile i stvarno htjele pobjedu. Kiksale smo u tih prvih desetak minuta drugog poluvremena, uspjele smo izjednačiti pred samu završnicu, a da se to dogodilo ranije, možda bi rezultat prevagnuo na našu stranu. Idemo sad u Ploče, gdje se u posljednjim nastupima nismo proslavile, ali nadam se prvim bodovima - izjavila je vratarka Osijeka. G. Roguljić
Osijek       22 (11)

Umag       23 (9)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Robert Magić (Varaždin) i Sandro Špiranec (Trnovec Bartolovečki).

OSIJEK: Borac (8+0), Petrović, Lacković 5 (3), Jerčinović, Beljan, Horvat 2, Josipović 2, Jeršek 4, Zagorščak, Ledenčan, Humel, Zeba 2, Pratljačić (1+1), Frančić, Pehar 7.

UMAG: Kernjus, Miočinović 4 (3), Jajčević 6 (3), Pavković 3, Borizovska 2, Blašković (6+0), Sablić, Raičković, Grbavčević 2, Vrančić 3, Kremer, Gombar, Barišić 3, Medica.

SEDMERCI: Osijek 3 (3), Umag 7 (6); ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute (Horvat 2), Umag 8 minuta (Grbavčević 2+2, Sablić 2, Barišić 2)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike