Osijek
POSTOJI DUGOROČNI PLAN

Bude li interesa, razvijat će se i male tržnice u gradu
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Kad je prije nešto više od mjesec dana gradonačelnik Ivan Radić uručio certifikate OPG-ovcima na glavnoj osječkoj tržnici, između ostaloga naglasio je da će se kvaliteta iskazana na gornjogradskoj tržnici nastaviti i na ostalima, navodeći obnovu tržnice u Donjem gradu i u Retfali. Dalo je to nadu stanovnicima tih dijelova grada, ali i ostalih gdje još uvijek funkcioniraju male tržnice i koji običavaju kupovati u svome kvartu, a da po namirnice ne idu na glavnu osječku tržnicu.

Iako je i Glas Slavonije u nekoliko navrata prenosio izjave sad već bivšega direktora Tržnica Osijek Igora Medića da su male tržnice zapravo nerentabilne, uz iznimku one u Donjem gradu, nova direktorica Ivana Davidović dala je nadu da će se i s njima u budućnosti ipak nešto učiniti.

- Okolne tržnice nisu rentabilne, međutim u dugoročnijem planu imamo njihovu obnovu. Ovdje sam tek nekoliko tjedana, pa ne mogu reći ni konkretne zamisli, ali činjenica je da dugoročnu viziju imamo – rekla je direktorica Tržnica.

Da uz boravak i kupnju na glavnoj Osječani također preferiraju i tržnicu u Donjem gradu, vidljivo je svaki dan, posebice subotom. Stoga se, razumljivo, nameće i pitanje zbog čega se neke manifestacije poput Zelenog četvrtka ili Modnoga buvljaka ne organiziraju i na drugoj po veličini tržnici u gradu.

- Ako bude iskazan pojačan interes za to, uzet ćemo i takvu mogućnost u obzir. Možemo razmišljati u tome smjeru ako više građana zatraži nekakva događanja na Donjogradskoj tržnici. Podsjećam i da je Modni te Dječji buvljak sad trajno premješten na drugu subotu u mjesecu, a hoće li biti i negdje drugdje, ovisit će o interesu građana – poručila je Davidović. M. Mihelić
Možda ste propustili...

SURADNJA OPĆINE ANTUNOVCA I HRVATSKIH CESTA

Osvjetljenje ceste Brijest - Antunovac

KONGRES ODRŽIVOG RAZVOJA ZDRAVSTVENOG TURIZMA

Dobrim upravljanjem ljudski resursi spremni za izazove

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVI SAJAM GRAMOFONSKIH PLOČA U OSIJEKU

Najskuplji vinil prodavao se po cijeni od čak 1500 kuna!

2

U HRVATSKOJ JE 40 TISUĆA OVISNIKA O KOCKI

Kockari žele da ih izvučete iz dugova, ali ne i iz igre

3

OD PONEDJELJKA PRELAZAK DRAVE SAMO PREKO CESTOVNOG MOSTA

Pješački most zatvara se zbog rekonstrukcije, radovi gotovi do ljeta iduće godine