Regija
PRVI DAN OTVORENIH VRATA DVD-A ORAHOVICA POSVEĆEN PONAJPRIJE DJECI

Vatrogasci pokazali što rade i s kakvom opremom
Objavljeno 19. rujna, 2021.
ORAHOVICA



Ispred vatrogasnog Doma održana je prva vježba Dana otvorenih vrata vatrogasaca Orahovice. Tijekom proteklog tjedna orahovački su vatrogasci pokazali kako rade, što sve čini vatrogasnu opremu i kako se ona koristi, a posebno je sve bilo atraktivno djeci.

- Ovaj je dan bio i posvećen ponajviše djeci. Pokazali smo kako rade vatrogasci, naša vozila i opremu koju su djeca mogla i iskušati uz nadzor naših vatrogasaca. Oni stariji i punoljetni okušali su se u skakanju s prozora na zračni jastuk, održana je simulacija spašavanja iz zadimljene prostorije te simulacija spašavanja unesrećenih iz automobila nakon prometne nesreće. Gost dana bila je naša županijska vatrogasna maskota dabar Virko, koji je zabavljao djecu. Cilj je bio da zajedno pokažemo svu ljepotu i čar vatrogastva. Velika hvala Vatrogasnoj zajednici županije na svesrdnoj pomoći u organizaciji ovoga, mogu reći, povijesnog dana za naše društvo - rekao je predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić.

- Želja nam je uključiti što više djece u rad našeg društva, i ovo je najbolji mogući način za pokazati koliko je časno i lijepo biti vatrogasac. Uz to, građanima smo demonstrirali što sve naše društvo može, i u kojim je situacijama spremno pomoći - zaključio je zapovjednik Robert Orina. V.G.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana