Mozaik
FINALE SUNČANE STRANE PRISAVLJA

Za kraj ljeta nastupio sjajan TBF
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Završila je popularna Sunčana strana Prisavlja, bar za ovo ljeto. Zbog najave pogoršanja vremena koncert slavne splitske grupe TBF-a, koja je nastupila uz Jazz orkestar HRT-a, održan je, umjesto na otvorenoj pozornici Prisavlja, u Studiju 10 HRT-a - uz izravan prijenos na HTV3 i Radio Sljemenu. Članovi TBF-a, odnosno The Beat Fleeta, svoje su brojne hitove prepustili u ruke iskusnim i nadahnutim aranžerima - Bruni Matić, Darku Sedak-Benčiću, Hrvoju Kralju i Hrvoju Štefaniću, pa smo ih imali priliku slušati u nešto drukčijem izdanju. Redali su se hitovi poput "Malo sam maka", "Heroja" i "Grad spava", a tu je bila i kultna "Trilogija jada" s prvog albuma, koju, kako su istaknuli TBF-ovci, više ne sviraju baš na svakom koncertu. Finale koncerta bilo je, naravno, rezervirano za "Nostalgičnu", "Smak svita" i "Alles gut" za sam kraj, ali i novi početak - jer, kako je podsjetio dirigent Hauser, u listopadu kreće nova sezona Jazz orkestra HRT-a. Za bis su zvijezde posljednje noći Sunčane strane Prisavlja sačuvale "Lud za njom".

Dakako, u izvedbi, članovima Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, pridružio se i puni sastav The Beat Fleeta: Aleksandar Antić (glavni i prateći vokal), Mladen Badovinac (glavni i prateći vokal), Luka Barbić (glavni i prateći vokal, sampleovi, klavijature), Nikša Mandalinić (gitara), Ognjen Pavlović (bas-gitara) i Nikola Vidović (bubnjevi). Osim što je bio prenošen uživo na HTV 3 i Radio Sljemenu, koncert se može ponovno pogledati preko multimedijske usluge HRTi. T.K.
BOGAT PROGRAM
Tijekom ljetnih mjeseci HRT-ova južna livada ponovno je bilo živo mjesto susreta publike s kulturom i umjetnošću. Između ostalih, izveden je koncert “Hipnotiziran - tribute to Dino Dvornik” Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, koncert su s istim orkestrom održali i Marko Tolja i Mia Dimšić (“Stavi pravu stvar na pravo mjesto”) i Psihomodo Pop (“Sve će biti u redu”).

Održan je i koncert “A Kind of Magic” kojim je Zbor HRT-a pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija, krajem lipnja odao počast stvaralaštvu grupe Queen.

Publika je ovoga ljeta imala prigodu i za ponovni susret s Tamburaškim orkestrom HRT-a.

Na čelu s maestrom Sinišom Leopoldom, uz goste Stanka Šarića, Renatu Sabljak, Vokalni ansambl Angeluš, Blanku Došen, Šimu Jovanovca, Jacquesa Houdeka i Dragu Diklića.

Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike