Regija
U OKVIRU 30. OBLJETNICE OSLOBOĐENJA VOJNIH OBJEKATA I 122. BRIGADE HV-a ĐAKOVO

Admiral Domazet Lošo predstavio knjigu Hrvat jest ratnik
Objavljeno 18. rujna, 2021.

ĐAKOVO – U Kući Reichsmann u petak navečer admiral Davor Domazet Lošo predstavio je svoju u veljači objavljenu knjigu Hrvat jest ratnik, a u kojoj na više od 500 stranica obrađuje znamenite, ali i široj javnosti, kako u RH, ali i svijetu, manje znane Hrvate čija se imena vežu uz povijest ratova.  Na popisu mu se nalaze ratnici od vremena Ilira do osamostaljivanja i obrane RH.

Praćen prezentacijom, knjigu je predstavio sam autor.

Uz ostale, među velike hrvatske radnike autor uključuje i Sv. Jeronima, dio knjige posvetio je i Nikoli Jurišiću što je kod Kisega potukao Sulejmana, te na austrijsko-mađarskoj granici spasio Beč. Uz ostala imena, u knjizi je i dio o ličkoj obitelji Knežević, čije su naredne naraštaje pobili u ličkom selu tragične sudbine Borićevcu 1941., a koje se nije nikada nije oporavilo nakon nje. Uz ostale, Lošo u knjizi navodi i admirala Svetozara Borojevića, Lava sa Soče iz I. svjetskog rata. Iz novije hrvatske povijesti autor dio posvećuje i imenima iz NDH, kao i partizanskim generalima. Na kraju, u knjizi je i pokojni prvi hrvatski predsjednik Tuđman.

Predstavljanje Lošine knjige organizirano je u okviru višednevnog programa Zvonila su zvona katedrale naše, a kojim Đakovo obilježava 30 godina od oslobođenja vojnih objekata od tzv. JNA, kao i 30 godina od osnutka 122. brigade HV-a Đakovo. Predstavljanje knjige organizirala je Udruga veterana 122. brigade HV-a Đakovo, a pobudila je pozornost značajnog broja građana. S.Župan

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike