Regija
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA

Obilježili pedeset godina djelovanja, predstavljena nova monografija tvrtke
Objavljeno 18. rujna, 2021.
VINKOVCI



Tvrtka Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) prigodnom je svečanošću obilježila veliki jubilej – 50 godina uspješnog djelovanja, a u nazočnosti prvog direktora VVK-a Zvonimira Luburića.

- Prvih 50 godina obilježio je projekt Regionalni vodovod jer su se realizacijom tog projekta stvorile pretpostavke da više od 100 tisuća stanovnika na našem području ima kvalitetnu i zdravstveno ispravnu vodu iz Sikirevaca. Koristim ovu priliku da zahvalim svima koji su dali obol u tih 50 godina, partnerima, Hrvatskim vodama, ministarstvima, Gradu Vinkovcima, Vukovarsko-srijemskoj županiji i svim općinama koje sudjeluju u radu Vinkovačkog vodovoda - kazao je direktor VVK-a Ivan Rimac.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik Skupštine VVK-a Ivan Bosančić, župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ravnateljica Uprave za vodno gospodarstvo i zaštitu mora u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos.

Tijekom svečanosti predstavljena je i monografija "50 godina Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije – od malog gradskog poduzeća do regionalnog lidera", autora mr. sc. Vladimira Ćirića, te je prikazan prigodni film o VVK-u u produkciji Plave Vinkovačke TV.

- Kronološkim redom prikazan je razvitak tvrtke na način da su uz arhivsku građu korišteni podatci iz prethodne monografije i brošura, kako tekstualni tako i brojčani i fotografski - rekao je Ćirić. M. Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike