Sport
CIBALIA GOST DUGOPOLJA

Koliko treba vremena i dokad će trajati uigravanje Vinkovčana?
Objavljeno 18. rujna, 2021.
Vjerojatno ni u najgorem scenariju nisu u Cibaliji očekivali kako će nakon pet kola na drugoligaškoj tablici biti tako nisko. Naime, "nebeskoplavi" su u prvih pet kola čak četiri utakmice odigrali na domaćem terenu, ali tu prednost nisu iskoristili. Od mogućih 12 bodova kod kuće osvojili su samo pet. Kad tome dodamo poraz na jedinom gostovanju kod zagrebačkog Jaruna, a potom je uslijedio i domaći poraz od Sesveta, onda je jasno kako se Cibalia našla na trenutnom 13. mjestu ukupnog poretka u Drugoj HNL. Trener Vinkovčana Petar Tomić razloge slabih rezultata pronalazi u tome da dio igrača nije prošao pripreme, što se osjeti u ovoj fazi.

- Ušli smo u prvenstvu s momčadi gdje nam dva stopera, lijevi bočni, napadač i dio veznih igrača nisu prošli kompletne pripreme. Svi oni još hvataju formu. Ja sam uvjeren i dalje kako mi imamo kvalitetu. Vidjelo se protiv Sesveta. Prvih 60-ak minuta smo dominirali, suparnik nas nije ni jednom ugrozio. I što nam se dogodi? Ne iskoristimo penal, a primimo nesretni pogodak u sudačkoj nadoknadi. I sve se okrene - pričao je trener Cibalije

Ako su problemi doista takvi, onda je još gora stvar što se vremena za uigravanje i podizanje forme zapravo i nema. Već danas Cibalia gostuje u Dugopolju. Kod susjeda na tablici, jednoj od pet momčadi koja je do sada osvojila pet bodova.

- Liga se čini još izjednačenija nego prošle sezone. Evo, na primjer, našeg predstojećeg suparnika. U prošlom kolu odigrali su neriješeno na gostovanju kod Orijenta (2:2), koji je trenutno vodeći. A domaćin se i spašavao od poraza. Ja sam uvjeren kako mi možemo doći do bodova u Dugopolju. U ovoj fazi potrebno je iskoristiti to razdoblje u igri u kojemu dominiramo u odnosu na suparnika - rekao je Petar Tomić koji danas u Sinju, na stadionu Hrvatskih vitezova, od 16.30 neće voditi momčad, jer u Vinkovcima ima neodgodivih privatnih obveza. K.L.
KERIĆ VODI MOMČAD
U Dugopolju momčad Cibalije neće s klupe voditi Petar Tomić, jer baš ove subote trener Vinkovčana se ženi. Momčad je za ovu subotu povjerena njegovu asistentu Andreju Keriću koji će pokušati trgnuti igrače i zajedno s njima pronaći pobjedničku formulu, nakon dva uzastopna poraza (Jarun i Sesvete).

Najčitanije iz rubrike