Crna kronika
NAKON POLICIJSKE INTERVENCIJE U KRAPINSKOM NASELJU

Kazneno prijavljen zbog divljanja
Objavljeno 18. rujna, 2021.
Protiv 41-godišnjaka koji je u četvrtak poslijepodne divljao u Krapinskom naselju u Osijeku, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje i oštećenja tuđe stvari. Kako navode iz Policijske uprave osječko-baranjske, 41-godišnjak je oštetio automobil 66-godišnjaka, a nakon dolaska policije na mjesto događaja pobjegao je i zatvorio se u stan.

- Nakon toga kroz prozor je bacao stvari i oštetio još dva automobila te prijetio policajcima. Ulaskom policijskih službenika u stan, 41-godišnjak je skočio kroz prozor na nadstrešnicu gdje je nakon nekog vremena savladan te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek - doznajemo iz PU osječko-baranjske. Kaznene prijave protiv 41-godišnjaka policija podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, sve je počelo oko 15.30 sati, kada je 41-godišnjak izišao iz zgrade i čekićem počeo udarati po BMW-u 66-godišnjaka. Kada je stigla policija, pobjegao je u zgradu i zatvorio se u stan na prvom katu te sav namještaj koji je mogao, nagurao na vrata da policajci ne mogu doći do njega. U jednom je trenutku kroz prozor na prvom katu bacio ormarić na policijski auto, a onda je redom kroz prozor bacao sve što mu se našlo pod rukom. Oko 17.45 muškarac je, kada je policija provalila u stan, gol do pojasa, izišao kroz prozor i preko klima-uređaja spustio se na nadstrešnicu iznad ulaznih vrata zgrade, gdje je cijelo vrijeme vikao. Policajci su prislonili ljestve uz nadstrešnicu da može sići, no odbijao je. Nakon kratkog vremena smirio se i razgovarao s njima. U jednom trenutku policajci su mu dodali cigaretu, a nakon toga 44-godišnjak naslonio se na zgradu i pričao s njima. Dok su ga policajci s tla zapričavali, nije primijetio interventnog policajca koji mu je uspio doći s leđa, otvoriti prozor iznad nadstrešnice i uhvatiti ga. Iako se 41-godišnjak opirao i vikao, policajci koji su bili na tlu odmah su se popeli ljestvama na nadstrešnicu na kojoj je stajao i pomogli kolegi da ga svlada i stavi mu lisičine. Nakon izlaska iz zgrade u pratnji policijskih specijalaca, liječnička ekipa stavila ga je u vozilo Hitne pomoći. Cijelo je to vrijeme vikao: "Pustite me!". I u Kliničkom bolničkom centru bio je pod nadzorom policije.

S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike