Regija
TRAMIŠAK U VSŽ-U I BELOM MANASTIRU

Ugovori vrijedni 15 milijuna kuna
Objavljeno 17. rujna, 2021.
VINKOVCI/VUKOVAR



Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u Vinkovcima, koji su u znaku 56. Vinkovačkih jeseni, uručila je gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću, županu vukovarsko-srijemskom Damiru Dekaniću i ravnatelju Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Iliji Coti ugovore o sufinanciranju šest EU projekata ukupne vrijednosti sedam milijuna kuna. Županija je dobila ugovor za energetsku obnovu zgrade u Vinkovcima gdje su smještene županijske službe vrijedan 400 tisuća kuna, energetsku obnovu zgrade OŠ Trpinja vrijedan 531 tisuća kuna i sportske dvorane u Lenijama vrijedan gotovo dva milijuna kuna. Razvojna agencija VSŽ-a dobila je ugovor za projekt "ESI fondovima do održivog razvoja VSŽ II" vrijedan nešto manje od dva milijuna kuna, a Grad Vinkovci za projekt "Pannonia Gourmet" vrijedan 667 tisuća kuna te za energetsku obnovu Doma zdravlja Vinkovci vrijednu 1,6 milijuna kuna.

Ugovore za sufinanciranje projekata iz Intervencijskog plana koji se odnose na grad Beli Manastir, vrijedne 8,8 milijuna kuna, ministrica Tramišak uručila je u petak gradonačelniku Tomislavu Robu.

- Riječ je o ugovorima kojima pomažemo sufinancirati projekte koji se u Belom Manastiru provode iz sredstava EU-a, a koja bi Grad trebao izdvojiti iz vlastitog proračuna. Vjerujem da će ova sredstva značajno pomoći Belom Manastiru i olakšati realizaciju. Imamo još dvije godine da završimo sve projekte koji se financiraju iz EU fondova 2014. - 2012., u nadi će državna pomoć rasteretiti proračun grada koji će svoja sredstva moći upotrijebiti u neke druge projekte - rekla je Tramišak. Dodala je da je novi paket težak 24 milijarde kuna, da za realizaciju predstoji devet godina te da je na državi i jedinicama lokalne samouprave da spomenuta sredstva povuku. Spremnost za povlačenje novih sredstava najavio je i gradonačelnik Rob. Inače, ministrica Tramišak uručila je ugovore za sufinanciranje PEER centra, prostora za produženi boravak učenika, Kuću baranjskog kulena i prometni centar te najvažnije - Gradski sportski park. Rob je istaknuo kako je gradski proračun na ovaj način konačno stabiliziran i spreman za nove projekte. Treba podsjetiti kako je belomanastirska realizacija Intervencijskog plana na visokoj razni. M. Flego/I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike