Novosti
INŽENJERIJSKA BOJNA U GRADU NA DUNAVU

Dolazak HV-a važan je i za demografsku obnovu Vukovara
Objavljeno 17. rujna, 2021.

U okviru obilježavanja 30. godišnjice Bitke za Vukovar u petak je u vukovarskoj Vojarni 204. brigade HV-a održana svečanost u povodu dovršetka gradnje, uređenja i opremanja vojarne, a istodobno je prigodno obilježen dolazak Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovar.Ministar obrane Mario Banožić čestitao je svima koji su u protekle četiri godine sudjelovali u obnovi postojeće i gradnji nove infrastrukture u vojarni kako bi u njoj mogli imati cjelokupnu bojnu Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, s oko 250 vojnika. Ocijenio je da će dolazak bojne u grad na Dunavu pridonijeti i demografskoj obnovi Vukovara, podsjetivši kako je za potrebe stambenog zbrinjavanja pripadnika HV-a u Vukovaru do sada izgrađeno 17 stanova te najavivši da će ih do kraja godine biti izgrađeno još pet. Prema njegovim riječima, radovi vezani uz premještaj bojne iz Vinkovaca u Vukovar stajali su nešto više od 50 milijuna kuna.

- U suradnji sa Središnjim uredom za stambeno zbrinjavanje u Vukovaru smo prethodnih godina nastanjivali hrvatsku vojsku i njezine obitelji, uključivši se na taj način u određene procese, ali razmišljamo i na koji način Hrvatska vojska može još više pridonijeti lokalnoj zajednici - poručio je ministar. Dodao je kako se u subotu obilježava 30 godina Bitke za Vukovar, istaknuvši da je Hrvatska vojska dala vrijedan doprinos u Vukovaru u protekla tri desetljeća, a tako će biti i ubuduće.

Zapovjednik Inženjerijske bojne Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade, pukovnik Ivan Liović, naglasio je kako vukovarska vojarna ispunjava sve uvjete potrebne za smještaj Inženjerijske bojne, čijim su pripadnicima osigurani izvrsni uvjeti za razvoj i napredak.

- Za mene ovaj korak znači ponos i zadovoljstvo. Ponos što sam postao sastavni dio Vukovara, grada heroja Domovinskog rata. Sretan sam i zadovoljan što smo napokon okupili cijelu bojnu na jednom mjestu, pa će nam život i rad biti olakšan - naveo je Liović.

U ime Grada Vukovara svečanosti je nazočio Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Ivana Penave, koji je ocijenio kako je dolazak bojne izuzetno važan za Vukovar.

- Sama prisutnost vojske u Vukovaru velika je i jasna poruka i svim okolnim selima, a vjerujem i kako se građani Vukovara sigurnije osjećaju. Nadam se da će uskoro slijediti i dolazak interventne policije - poručio je Josić. D.Korpoš
SVEČANOST
Programom obilježavanja 30. godišnjice Bitke za Vukovar u subotu predviđena je budnica gradskim ulicama, od Vodotornja do dvorca Eltz, od 8 sati. Dva sata poslije počet će mimohod ratnih zastava, od Vojarne 204. brigade HV-a do dvorca Eltz. Na Trgu RH bit će prikaz sposobnosti specijalne policije MUP-a i specijalnih snaga OSRH-a te Počasno-zaštitne bojne, auz šetnicu kod ušća Vuke u Dunav bit će prezentiran rad Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja. Za 10 sati najavljen je dolazak sudionika i uzvanika u Vukovar, s tim što će se hrvatski branitelji sudionici Bitke za Vukovar - pripadnici postrojbi MUP-a okupljati na prostoru “stare tržnice”, a hrvatski branitelji sudionici Bitke za Vukovar - pripadnici postrojbi HV-a u Županijskoj ulici te organizirano krenuti u dvorište dvorca Eltz, gdje će s početkom u 12.15 početi središnja svečanost, čiji je sastavni dio i letački program: Akrobatska grupa “Krila Oluje” i prelet MiG-ova 21.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER: U HRVATSKOJ 1301 NOVOZARAŽENI, 19 UMRLIH

OBŽ: Novopozitivnih 96, jedna osoba preminula

2

PRAVNA I SOCIJALNA ZAŠTITA ČLANSTVA

Josip Đakić i peti je put izabran za čelnika Hvidre

3

ČELNIK VLADE I HDZ-A O IZBORIMA, KREDITIMA I SIROMAŠTVU

Plenković: Sve što ova vlada radi, radi na tome da se u Hrvatskoj živi bolje