Novosti
MINISTRICA NATAŠA TRAMIŠAK:

Ugovori za 14 projekata općina i gradova Osječko-baranjske županije
Objavljeno 17. rujna, 2021.

Ministrica Nataša Tramišak uručila je, u nastavku svog današnjeg boravka u Osijeku, još 14 ugovora o sufinanciranju EU projekata korisnicima s područja Osječko-baranjske županije, a riječ je o osam općina - Semeljci, Bizovac, Strizivojna, Petrijevci, Ernestinovo, Čepin, arda i Satnica Đakovačka, te Gradu Našicama. Radi se o sredstvima za sufinanciranje projekata na lokalnoj razini koji se provode iz fondova EU-a. U ovom slučaju to je iznos od nešto više od 15 milijuna kuna.

"Vjerujem da će im ovaj iznos koji im vraćamo u proračun olakšati realizaciju projekta koji se trebaju završiti, odnosno u slučaju da je projekt završen dobro doči u proračunu", rekla je Tramišak.

Dodjela je upriličena u sjedištu Osječko-baranjske županije pa se okupljenima obratio i župan Ivan Anušić.

"Ovo naravno nije ni prvi ni zadnji dolazak ministrice u našu Županiju, nastavno razgovaramo o projektima koji su od velikog i bitnog značenja za Osječko-baranjsku županiju", tek kratko je najavio župan.

Grgo Lončarević, načelnik općine Semeljci, pojasnio je kako je sredstvima EU projekta, uz općinsko sufinanciranje, realizirana izgradnja Dječjeg vrtića, što je dovelo i do novog zapošljavanja.

Općini Čepin danas je vraćeno 1,4 milijuna kuna, njihova komponenta u izgradnji biciklističkih staza iznosila je četiri milijuna kuna.

"Iznos koji smo dobili će biti iskorišten za realizaciju novog projekta - za izradu projektno-tehničke dokumentacije utvrde Kolođvar", rekao je načelnik Dražen Tonkovac. D.Ku.

Možda ste propustili...