Sport
STRELJANA PAMPAS PREKO VIKENDA U PUNOM POGONU

Za državni primat u VK pušci i "zračiki"
Objavljeno 16. rujna, 2021.
Završnica je streljačke sezone na otvorenom, do kraja ovog mjeseca odradit će se sva planirana natjecanja na državnoj razini. Preostala su još tri, a nakon ovog vikenda ostat će još samo jedna završnica. Čak dvije su ovog vikenda na osječkom Pampasu, a na vatrenu liniju izlaze puškaši.



U kadetskoj konkurenciji pucat će se za primat u serijskoj zračnoj pušci 10 metara. Očekuje se 100-tinjak mladih nada iz 21 kluba, a u tom društvu bit će i slavonski predstavnici. Sa svojim vršnjacima snage će odmjeriti članovi Belišća, Bolmana, Koške i belomanastirskog Marsa. Prvi hitci ispalit će se u subotu od 12.30, a finalni nastupi su tri sata kasnije.



Cijelog vikenda u akciji će biti natjecatelji u disciplinama VK serijske puške 7,9 mm i P.A.P. 7,62 mm. Subota je rezervirana za "papovku", kvaifiacije startaju u 9.30, a 90 minuta poslije pucaju finalisti. Isti termini su i za VK pušku dan poslije. Od slavonskih klubova nastupaju članovi Osijeka 1784, Belišća, Koške, Vinkovaca i nuštarske Nosterije.



U planu je i treće natjecanje za subotnje poslijepodne, a riječ je o polufinalu Kupa u gađanju zračnim oružjem ISSF programa – V regija (puška/pištolj), a sve bi trajalo od 17 sati do 18.15. N.B.
Najčitanije iz rubrike