Sport
RK OSIJEK UOČI POČETKA SEZONE

Nije nam cilj završiti - peti
Objavljeno 17. rujna, 2021.
Rukometaši Osijeka ambiciozno u subotu započinju nastup u Prvoj HRL "sjever"
"Topli se vjetrovi" šalju iz Zrinjevca od strane muškog rukometnog kluba Osijek proteklih mjeseci. Zimus je klub dobio novu upravu, na čelu je nekadašnji prvotimac Krešo Tomas. Okupio je "mlade lavove", dokazane u raznim poljima i djelatnostima.

Klub je uspostavio suradnju s nekoliko institucija, kao što su Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, ili Kineziološki fakultet u Osijeku. U sklopu Rukometne akademije nedavno je predstavljen projekt "Izaberi rukomet, izaberi Osijek", u kojem će naglasak biti uključivanje djece školske dobi. Krenulo se s klupskim rebrandingom... Sve to su zapravo temelji da se klub podigne i u rezultatskom smislu. Da Osijek konačno, nakon 2010. godine, ima i muški rukometni klub u eliti. Je li to moguće ostvariti već u ovoj predstojećoj sezoni u koju rukometaši Osijeka kreću domaćom utakmicom (16 sati) protiv Maksimir Pastele.

Podigli razinu


- Sve ovo što se radilo proteklih mjeseci i radi i dalje na stvaranju boljih uvjeta u klubu, sigurno se ne radi kako bismo na kraju sezone bili peti - bio je prilično jasan Dag Kovačević, trener rukometaša Osijeka.

Ipak, imao je određenu ogradu.

- Stvaraju se temelji ne samo da igramo u Premijer ligi, nego da stvorimo dugoročno stabilan klub. Ja sam uvjeren kako mi sada imamo kvalitetu za napad na jedno od prva dva mjesta, no neće se sigurno svijet srušiti ako to ne ostvarimo već sljedeće sezone. Ali, to nam je postavljeni cilj.

Pripreme su malo, a s druge strane dosta toga otkrile.

- Rezultati nisu bili bajni, ali oni u ovom razdoblju nisu ni najvažniji. Meni je osobno bilo važno procijeniti na kojeg igrača mogu više, a na kojeg manje računati. Za to su meni osobno prioritetno služile pripreme. Trebam reći jednu jako važnu stvar. Ovo ljeto promijenili smo način rada. Naglasak smo stavili na podizanje tjelesne pripreme, a isto tako i na kompletan trening prilagođen momčadima koje igraju najviši rang natjecanja. Dosta je dečki koji su se s tim prvi put susreli. Trebat će vremena za prilagodbu, ali uvjeren sam kako će sve doći na svoje.

U subotu Maksimir Pastela


Možda već za prvu utakmicu u subotu (16 sati) protiv Maksimir Pastele.

- Radi se o jednoj od momčadi koja sigurno pripada u TOP 5 po kvaliteti u ligi. Nama je svakako to dobar test. Vjerujem da ćemo mi, kako prvenstvo bude odmicalo, biti sve bolji, no isto tako ako već u prvom kolu igramo kod kuće, onda je jasno da želimo krenuti u prvenstvo pobjedom, što bi nam jako mnogo značilo. Ova momčad sigurno ima već sada kvalitetu. Trenutačno smo oslabljeni. Šimatića i Babića neće biti, moja je procjena negdje do mjesec i pol dana. Kada oni uđu u momčad s njima ćemo dobiti i širinu i iskustvo, a svakako i još veću kvalitetu - zaključio je trener rukometaša Osijeka.



Krešimir Lacković
RUKOMETNI KUTAK
Nakon dugo vremena, još od početka ožujka 2020., konačno će na službene utakmice rukometaša Osijeka moći ući i publika. Naravno, oni s COVID putovnicama, ili valjanim testom, što je zapravo postalo uobičajeno za dolazak na tribine svih sportskih priredbi u Hrvatskoj. Rukometni klub Osijek na ulazu će organizirati “Rukometni kutak na ulazu”. Uz glazbu i popularne cijene pića bit će to mjesto na kojem će se ljubitelji rukometa u Osijeku, i sve generacije koje su vezane uz osječki rukomet, okupljati prije utakmice.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike