Sport
EUROPSKA LIGA

West Ham samo iskoristio darove i osvojio tri boda
Objavljeno 16. rujna, 2021.
Nogometaši Dinama skupinu H Europske lige otvorili su porazom. "Modri" su na svom Maksimiru izgubili od premijerligaša West Ham Uniteda sa 2:0, nakon što su odigrali katastrofalno prvo i nešto bolje drugo poluvrijeme.

Nakon desetak minuta zagrijavanja, hrvatski prvak je u 11. minuti kreirao prvu konkretniju akciju, Petković se dobro riješio Ricea i proigrao Ademija, ali je Fabianski prvi stigao do lopte. U 20. je Oršić dobro izveo slobodnjak, ali je lopta prohujala preko grede, a dvije minute poslije gosti su poveli. I to nakon nevjerojatne pogreške dinamovaca. Theophile-Catherine je s lijeve strane vraćao loptu Livakoviću, ali ju je mlako gurnuo, Michail Antonio je iskoristio taj dar domaćina, stigao do lopte i gurnuo je pokraj nemoćnog i zbunjenog Livakovića u mrežu. Nakon samo dvije minute West Ham je imao novu odličnu priliku, Fredericks se sjurio prema golu i pucao s nekoliko metara, ali mu je Livaković ušao u šut i spasio Dinamovu mrežu. Gosti su nastavili s dominacijom, ali do kraja prvog dijela ostalo je 0:1. Bilo je ovo jedno od najlošijih Dinamovih poluvremena u Europi u posljednjih nekoliko godina. "Modri" nisu uputili ni jedan udarac u okvir gola, onaj Oršićev slobodnjak bio je jedino što su pokazali. I zato su "modri" nakon 45 minuta mogli biti sretni što su gubili samo 1:0, jer West Ham je pokazao nekoliko klasa bolji nogomet od hrvatskog prvaka.

Krznarova momčad bolje je ušla u drugo poluvrijeme, zaprijetila je u 47. minuti, Petković je pucao s vrha šesnaesterca, ali malo pokraj gola. Dinamo je lovio izjednačenje, pa dobio novi gol. U 51. minuti Declan Rice je s centra krenuo prema Livakoviću i na kraju mu gurnuo kroz noge za 0:2. Nošeni navijačkom podrškom s tribina, dinamovci se nisu predavali, najaktivniji je bio Ivanušec, nešto je pokušavao, ali sve je ostalo na polušansama i na kraju je slavila u ovom trenutku bolja i kvalitetnija momčad.

U drugom susretu skupine H Genk je u Beču pobijedio Rapid sa 1:0. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike