Osijek
EKO-INDUSTRIJSKA ZONA NEMETIN

Njemački je investitor kupio posljednju parcelu
Objavljeno 17. rujna, 2021.
Gradonačelnik Ivan Radić potpisao je u četvrtak s predstavnikom njemačke tvrtke MBA Hause Technik Jensom Brückom ugovor o prodaji parcele u Eko-industrijskoj zoni Nemetin, čime je popunjena i posljednja parcela u prvoj fazi realizacije ovog kapitalnog gospodarskog projekta.

Na parceli površine 22.000 četvornih metara tvrtka MBA Hause Technik izgraditi će halu za proizvodnju uređaja za čišćenje prostora od mikroba i virusa (plijesni, koronavirusa, virusa ptičje i svinjske gripe).

- Ovo je velika stvar za Osijek, potpisivanjem ugovora s tvrtkom MBA Hause Technik popunjena je prva faza Eko-industrijske zone Nemetin, koja sa 100 hektara površine ptipada u red velikih industrijskih zona te je opremljena kompletnom infrastrukturom - rekao je gradonačalnik Radić, dodavši da su pregovori s investitorom tekli brzo i glatko.

- Prvi kontakt s gospodinom Brückom ostvarili smo nakon dolaska u gradsku upravu prije nešto više od 100 dana i u tom razdoblju uspjeli smo realizirati čitav posao. To su odlike gradske uprave koje smo najavljivali: učinkovitost, brzina i efikasnost - istaknuo je Radić.

Kada je riječ o širenju Eko-industrijske zone Nemetin, Radić je rekao da su u visokoj fazi pregovori s talijanskom tvrtkom Nexion, koja je također zainteresirana za dolazak u Osijek, te bi i taj posao uskoro trebao biti realiziran. Također, u pripremi je druga faza Eko industrijske zone Nemetin, a uskoro kreće i projektiranje treće i posljednje faze.

- Ključ je svega razvoj gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje privatnih investitora, što je apsolutni prioritet ove gradske uprave - istaknuo je Radić.

Zadovoljan brzom realizacijom posla, riječi hvale gradonačelniku Radiću i djelatnicima gradske uprave uputio je predstavnik njemačkog investitora Jens Brück.

- Drago mi je što smo ponovno u Osijeku, gdje smo prvi put došli u lipnju, nakon promjene vlasti, i evo već sada, samo nekoliko mjeseci kasnije, možemo se pohvaliti sklapanjem ugovora. Iako smo obišli nekoliko zemljišta u Hrvatskoj, za Osijek smo se odlučili upravo zbog te brzine, učinkovitosti i kvalitete, ali i inteligencije koju grad Osijek ima kao grad studenata. Želim pohvaliti rad gradske uprave i njezinih djelatnika, odgovori su bili brzi i konkretni, što je rezultiralo i vrlo brzom realizacijom projekta - rekao je Brück.

Detalje o uređajima za čišćenje prostora od mikroba i virusa, koje će njemačka tvrtka proizvoditi u Osijeku, iznio je predstavnik podružnice MBA Hause Technik u Hrvatskoj Vinko Matozan.

- Naš uređaj poseban je po tome što ima dvije UV lampe, u slučaju da se jedna pokvari, on nastavlja raditi. Ima lagani sustav rada, možete ga staviti u sobu, podesiti mobilnim uređajem preko aplikacije, a on će se nakon 30 minuta sam isključiti. Proizvod je namijenjen zapadnom tržištu, a Osijek je zbog odlične prometne povezanosti idealan grad za njegovo plasiranje - rekao je Matozan. I. Alilović
Tvrtka MBA Hause Technik izgradit će halu za proizvodnju uređaja za čišćenje prostora od mikroba i virusa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana