Regija
ZAHUKTAVA SE PROSLAVA DANA GRADA

Natjecanja, koncerti, predstave, strip, fiš...
Objavljeno 16. rujna, 2021.
DONJI MIHOLJAC



Proslava Dana grada Donjeg Miholjca veže se uz blagdan sv. Mihaela arkanđela, nebeskog zaštitnika, 29. rujna. Višetjedni program počeo je 4. rujna, a zahuktava se ovaj vikend, kada se održavaju brojna događanja.

U petak, 17. rujna, posjetitelji će od 8 do 18 sati moći uživati u 15. Miholjačkom sajmu, manifestaciji poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma. U 19 sati je predstavljanje knjige Vlatka Smiljanića ‘‘Čaruga‘‘, koje organizira Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu u velikoj dvorani dvorca Mailath. U subotu, 18. rujna, održat će se tradicionalni Kup Grada Donjeg Miholjca u lovu ribe udicom na plovak, Otvoreno tenisko prvenstvo za parove te Sportske igre. Subota će biti u znaku i obilježavanja Dana oslobođenja Miholjštine i 24. Gradskog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša.

Za nedjelju, 19. rujna, najavljena je XC MBT biciklistička utrka ‘‘Stara Drava‘‘, a planirano je i predstavljanje knjige ‘‘100 godina nogometa u Donjem Miholjcu‘‘. Turistička zajednica Donjeg Miholjca za ponedjeljak, 20. rujna, pobrinula se za kazališnu predstavu za djecu ‘‘Crvenkapica‘‘ u kinodvorani Osvit.

Program se nastavlja u četvrtak, 23. rujna, izložbom stripa autora Dubravka Matakovića u velikoj dvorani dvorca Mailath. U subotu, 25. rujna, u 10 sati počinje Masters za djecu do 10 godina na teniskim terenima, a od 16 do 20 sati u Perivoju Prandau-Mailath održat će se povijesni prikaz Ustanka hrvatskih velikaša. Navečer, u 20 sati, koncert je No Jazz banda. U nedjelju, 26. rujna, od 10 do 14 sati predviđeno je Castin natjecanje na stadionu NK-a Jedinstvo, dok je za kulturni dio nedjelje planirana komedija u dva čina ‘‘Boeing Boeing‘‘ Marka Camolettija, u kinodvorani Osvit.

Uoči blagdana sv. Mihaela arkanđela, u utorak, 28. rujna, u 11 sati održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se prezentirati projekti realizirani u protekloj godini, a dodijelit će se i gradska priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Sjednici će prethoditi polaganje vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u Parku Matice hrvatske.

Na sam Dan grada i blagdan sv. Mihaela arkanđela koncelebrirano misno slavlje predvodit će vlč. Tadija Crnjak, župnik Župe Blažene Djevice Marije Semeljci. U večernjim satima Donjomiholjčani i njihovi gosti moći će uživati u koncertu Željka Bebeka. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike