Sport
ŽENSKO FINALE GLEDANIJE OD MUŠKOG

Gledateljima tenisačice zanimljivije od Đokovića
Objavljeno 15. rujna, 2021.
Finale tenisačica na posljednjem Grand Slamu sezone, US Openu, između Britanke Emme Raducanu i Kanađanke Leylah Fernandez, koje je igrano u subotu, privuklo je više televizijskih gledatelja u Americi negoli muško finale dan kasnije u kojem su se susreli prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković i Rus Daniil Medvjedev, objavio je američki sportski kanal ESPN. Žensko finale dosegnulo je vrhunac od 3,4 milijuna gledatelja, dok je muško finale imalo 2,7 milijuna gledatelja. Kada se uzima u obzir prosječna gledanost ženskog finala ona je iznosila 2,44 milijuna gledatelja, što je 37 posto više od prošlogodišnjeg finalnog susreta u kojem je Naomi Osaka pobijedila Viktoriju Azarenka.



Britanska senzacija, 18-godišnja Emma Raducanu, prva je tenisačica koja je iz kvalifikacija stigla do Grand Slam naslova, svojim igrama u New Yorku oduševila je i preko noći postala sportska superzvijezda za kojom su “poludjeli” i gledatelji i sponzori.



Novak Đoković u muškom finalu US Opena mogao je ispisati povijest, imao je priliku postati prvi tenisač nakon 52 godine koji će osvojiti kalendarski Grand Slam (sva četiri Grand Slam turnira u istoj godini). No, nije uspio, nego je Medvjedev došao do svojeg prvog Grand Slam naslova. Ujedno, Đoković na vječnoj Grand Slam ljestvici nije uspio preskočiti Rogera Federera i Rafaela Nadala, sva trojica imaju po 20 pobjedničkih pokala s četiri najveća svjetska turnira. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike