Osijek
PREDSTAVNICI GRADA, ŽUPANIJE I MINISTARSTVA ZDRAVSTVA NA GRADILIŠTU U KBC-U

Novi će OHBP-a podignuti
kvalitetu zdravstvene usluge
Objavljeno 15. rujna, 2021.

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić kao domaćin te dogradonačelnik Dragan Vulin, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Ministarstva zdravstva Gordan Đanić te predsjednik uprave Projektgradnje plus Ivica Crnković, obišli su radove na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu i radove oko dnevnih bolnica. Ravnatelj Zubčić naglasio je da je projekt od velikoga značenja za Osijek, Osječko-baranjsku županiju, ali i cijelu istočnu Hrvatsku te zahvalio svima koji su u tom procesu aktivno pomagali.- Osječko-baranjska županija pomogla je da projekt uđe u projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a naravno zahvaljujem i Ministarstvu zdravstva te Vladi Republike Hrvatske. U ovom je trenutku većina polikliničkih odjela i dnevnih bolnica u podrumskim prostorijama, što nije uvjetno za KBC, stoga se rodila ideja da se gradi novi objekt na 9,5 tisuća četvornih metara i omogućimo bolje uvjete - rekao je ravnatelj Zubčić, dodajući da je i novi KBC u Gackoj budućnost ovih prostora te da su dobivene prve isporuke za studiju. Iako dugotrajan, proces će biti uspješno završen, a Zubčić dodaje da je planirana namjena i za postojeće objekte unutar bolnice.

Ivica Crnković uime izvođača poručio je da je vrijednost projekta OHBP-a 122 milijuna kuna bez PDV-a te da je riječ o objektu s četiri etaže. U prizemlju će biti smješteni djelatnici buduće dnevne bolnice i OHBP-a, prva je etaža predviđena za hitan prijam te gornje dvije za dnevnu bolnicu i kirurgiju. Iako je rok za izgradnju samo 20 mjeseci, Crnković je naglasio da ne vidi problem u tome da radovi budu izvedeni u roku.

Predstavnik Ministarstva zdravstva Gordan Đanić naglasio je pak da je KBC Osijek centar izvrsnosti ne samo Slavonije, nego i šire, pa će gradnjom novoga OHBP-a i dnevnih bolnica, a naposljetku i novoga KBC-a, osigurati bolju, bržu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

- Ovo je prva faza, a druga će biti novi KBC te vjerujem da ćemo u budućnosti realizirati i samim tim poboljšati rad i uvjete onima koji pomažu, ali i onima koji koriste zdravstvene usluge. Također vjerujem da ćemo se u ovakvim prilikama još susretati - rekao je Đanić.

Na nedoumice zbog čega se gradi novi OHBP ako će se sagraditi nova bolnica, župan Anušić poručio je da je su ovo ranije najavljivani projekti za koje su dobivena EU sredstva te dodao da se ne staje ni s obnovom, izgradnjom i modernizacijom sadašnjeg KBC-a, budući da će postojeći, rekao je, biti svima na raspolaganju još sigurno pet-šest godina.

- Nikoga to ne treba buniti, jer su novi objekti u interesu naše zajednice. Krećemo u realizaciju svih onih projekata koje smo ranije najavljivali, a svakako će biti na korist svima nama - dodao je župan Anušić.Marija Mihelić
doc. dr. sc. Željko Zubčić

ravnatelj Kliničkog

bolničkog centra Osijek

Nijedan objekt unutar sadašnjeg KBC-a neće ostati bez namjene i sve to bit će inkorporirano u studiju koju sada obrazlažemo te će dobiti svoju svrhu.

POTPORA GRADA
- Drago mi je što je ovo veliki, ako ne i najveći projekt u Osijeku, zajedno s gradnjom novog KBC-a u Gackoj ulici. Grad Osijek dat će punu potporu tome projektu, a već sad to činimo kroz izrade studija i projektne dokumentacije te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na česticama gdje bi trebao biti smješten novi KBC - naglasio je dogradonačelnik Vulin, izrazivši zadovoljstvo što projekt ide planiranom dinamikom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KBC-OVA OFTALMOLOGIJA IMA NOVI MIKROSKOP

Godišnje 2000 operacija sive mrene, lista čekanja 338 dana

2

PANEL-DISKUSIJA U OKVIRU HRVATSKO-MAĐARSKOG PROJEKTA

Vidljivost turističke ponude i destinacija nezamisliva je bez uključivanja medija

3

EFOS: BUSINESS FUTURE IN CROATIA

Kad završite fakultet, ostanite u Hrvatskoj