Sport
CIBALIA DOČEKUJE SESVETE

Pušić: Imamo kvalitetu za mnogo bolje rezultate
Objavljeno 15. rujna, 2021.

Ljetos je pripreme s nogometašima Cibalije započeo Domagoj Pušić. Tada je priča bila da će iskusni vezni igrač ostati dok ne pronađe neki unosniji angažman. No, ostao je u Vinkovcima, vjerojatno do kraja sezone.



U karijeri iskusnog 30-godišnjaka ovo je prva sezona u kojoj igra drugoligaški nogomet.

- Nije mi ispod časti igrati Drugu ligu. Fizički sam još uvijek dobar, drže me i dalje nogometne ambicije - rekao je bivši veznjak Osijeka, ranije Zadra i Rijeke te švicarskog Lugana, koji je između odlaska iz Osijeka i dolaska u Vinkovce branio boje litavskog prvaka Suduve, a prije povratka u Slavoniju bio je i u mostarskom Zrinjskom.

Što je ipak presudilo u odluci dolaska u Cibaliju?

- Prvi kontakt bio mi je kolega s kojim sam igrao u Osijeku Marijan Antolović, koji je ovdje trener vratara. Prva ideja bila je trenirati s Cibalijom uz mogućnost ostanka, ako do početka rujna ne nađem nešto bolje. Razgovarao sam tada sa sportskim direktorom i trenerom Tomićem i ostavili su na mene dobar dojam. U međuvremenu, pred početak prvenstva, pojavila se priča o dolasku švicarskih investitora. To me zaintrigiralo, čak smo nas nekolicina potpisali i neke predugovore. Nemam iskreno sve informacije, ali prema svemu sudeći od toga, zasad, neće biti ništa. Međutim, pronašao sam razloge za ostanak. Tu sam kod kuće, Cibalia u odnosu na sve sadašnje drugoligaše ima najveći ugled, a još uvijek postoje ambicije da ako se ukaže prilika i stvore uvjeti za to, napadne i Prva liga.

Ovosezonski start nije bio u skladu s prvoligaškim ambicijama.

- Na pripremama smo, izuzev možda jedne utakmice, izgledali odlično. I onda se dogodi start gdje odigramo neriješeno u dvije domaće utakmice. U prvoj, protiv Opatije, doslovce smo na pladnju dali sve suparnike, a protiv Varaždina odigrali odlično poluvrijeme koje nismo materijalizirali. Tako da sam siguran kako imamo kvalitetu za bolje rezultate.

Prilika za pokazati to je današnja utakmica protiv Sesveta u Vinkovcima (16.30 sati).

- Znamo gdje smo pogriješili, imamo tu potrebnu dozu samokritičnosti. Ovo je kvalitetna liga, ali svi klubovi, pa tako i Cibalia, skloni su oscilacijama. Prije svega ovo je razvojna liga, moramo imati tri mlađa igrača. I ne bi to bio problem, ali ako su, primjerice dvojica ozlijeđena, ti ih ne mijenjaš iz kadra nego tražiš dva druga mlađa igrača. Teško je u tim uvjetima standardizirati momčad. Stoga smatram da će biti najbolji onaj koji bude imao najmanje oscilacija - zaključio je Pušić.

Krešimir Lacković
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 5. KOLA
Dinamo II - Opatija, Dubrava TK - Osijek II, Cibalia - Sesvete, Orijent 1919 - Dugopolje, Kustošija - Rudeš, BSK - Varaždin i Solin - Croatia. Susreti počinju u 16.30 sati, a Inter Zaprešić - Jarun u 18 sati.

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana