Sport
BSK IGRA S VARAŽDINCIMA

U Bijelom Brdu ne žele ništa dati ni ex prvoligašu
Objavljeno 15. rujna, 2021.

Nakon druge momčadi zagrebačkog Dinama i Croatije iz Zmijavaca prošlosezonski varaždinski prvoligaš treći je ovojesenski gost nogometnog drugoligaša iz Bijelog Brda.



Prethodna dva suparnika ostavila su kompletan plijen na krajnjem istoku Hrvatske, kakve su i današnje želje u taboru BSK-a u koji je, u međuvremenu, stigao bod iz derbija s Opatijom, čime je potvrđen visoki status u redoslijedu. Istodobno, poslije četiri odigrana susreta i pri tome sedam osvojenih bodova, podignuto samopouzdanje da će se i u redizajniranom igračkom kadru zadržati visoko podignutu letvicu u čijem kontekstu za preskočiti varaždinsku neće trebati dodatni motiv. Za sve igrače, budući da šef bjelobrdske struke Tomislav Steinbrückner ima na raspolaganju kompletan roster, jer u subotu nitko nije ispao, a nakon odrađene suspenzije vraća se bjelokošćanski veznjak Roman Gbane koji će, od 16.30 sati, kada je predviđen početak toga susreta petog kola, zauzeti mjesto u početnom sastavu. Na vratima će biti Ilija Đilas, koji je najavio sraz s ex prvoligašem:

- Uvodne runde pokazale su da smo opetovano spremni za vrh redoslijeda, ali za što se treba svakodnevno dokazivati. I permanentno na terenu pokazivati jer je praksa pokazala da nema lakših protivnika. Posebice poput današnjeg s prvoligaškim pedigreom koji će biti dodatni motiv da zadržimo sve bodove u kući neovisno koji igrači Varaždina budu stajali na suprotnoj strani terena. Naš se do sada iskazao neokrznutim, pa se nadam da će tako ostati i nakon današnjeg sučeljavanja. Uvjet je, dakako, da kompletna momčad i oni koji potom dobiju prigodu odigraju kako mogu jer u suprotnom ne možeš računati, posebice ne sa svim bodovima. A današnje silno želimo i bili bi dobrodošli zbog više razloga - zaključio je sve bolji mladi čuvar bjelobrdske mreže koju je u prethodne dvije etape sačuvao.

Momčad će igrati u formaciji 4-2-3-1, a očekuje se sljedeća početna postava: Đilas - Periša, Dobrijević, Gačić, Župan - Gbane, Mišić - Čikvar, Ilić, Selbol - Šimičić.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

Najčitanije iz rubrike