Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Vodeći Vukovar 1991 igra u "toploj" Gornjoj Vrbi, Oriolik pun želja stiže Belišćanima
Objavljeno 14. rujna, 2021.

Neće slavonsko-baranjski nogometni trećeligaši imati vremena analizirati (ne)učinke od vikenda, budući da ih već u srijedu iščekuju susreti šestog kola.



Nakon pet odigranih na vrh se probio sastav Vukovara 1991, koji će ga čuvati u Gornjoj Vrbi gdje se tamošnji teren iskazao “toplim”, budući da je novak u konkurenciji Omladinac itekako neugodan protivnik. O tome može svjedočiti Marsonia koja je zbog tamošnjeg poraza malo zaostala za vrhuškom koju će probati dostići donošenjem kompletnog plijena iz Velike gdje bi, međutim, požeškoj Slavoniji prva sezonska pobjeda nad uglednim Brođanima bila melem nakon dosadašnjih neuvjerljivih izdanja. Jurjevački Zrinski djelovao je istodobno agresivno, ali je u zadnja dva ogleda ispustio prednost, tako da je pao na treću poziciju, a da ne ode još niže (po)brinut će se u Pleternici, gdje stoluje relevantna Slavija. Drugoplasirani Đakovčani istovremeno dočekuju “fenjeraša” iz Nove Gradiške i očekuje se ostanak tri boda u kući, iako ih je toliko pristigla Sloga osvojila prije četiri dana te osokoljena time nada se pozitivnom ishodu. Najpozitivniji samo u obzir dolazi u taboru Belišća kojem na noge stiže probuđeni Oriolik kojem će, međutim, biti prilično zahtjevno ostati neporažen u “gradu papira”. U međuvremenu je Vuteks Sloga nanizala dvije pobjede, a s trećom, nedvojbeno, planira u današnjem domaćem susretu kada će u Vukovar doći našički NAŠK koji je bez pobjede, a remi bi mu bio itekako kapitalan. Slično kao Dardi koja mora ponovno u goste nakon što se s prethodna tri vraćala praznih ruku. U prekid toga niza Baranjci se nadaju u Bukovlju gdje se čini da je Slavonac posustao, pa se gost nada pozitivnom ishodu uz dobro izdanje. Kutjevačni su u subotu imali odlično, a kako i danas igraju na svom terenu vjeruju da će osvojiti i tri boda u srazu s Bedemom koji je bez njih ostao prije tri dana na svom terenu. Čepinski nije više neosvojiv na što se računa u taboru pristiglog Graničara koji je krenuo očekivanim smjerom, dok je za domaće “zelene” on još nepoznat, pa bi stoga, iz više razloga, bilo dobro svladati Županjce. D. Lekšan



Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 6. KOLA
Kutjevo - Bedem, Vuteks Sloga - NAŠK, Čepin - Graničar, Omladinac - Vukovar 1991, Slavonac - Darda, Slavija - Zrinski, Đakovo Croatia - Sloga, Belišće - Oriolik i Slavonija - Marsonia. Svi susreti počinju u 17 sati.

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike