Sport
STRELJAŠTVO

Trap šestorka s Drave pucala na državnoj smotri
Objavljeno 15. rujna, 2021.
Najbolji strijelci u gađanju letećih meta (trap i skeet) okupili su se u Zagrebu na streljani Luže kako bi odradili državno prvenstvo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Pucalo se za mlađe juniorski, juniorski, mlađe seniorski i seniorki primat, a u trapu je nastupilo i šest strijelaca iz dva osječka kluba.

Kod seniora je na vatrenoj liniji bio dvojac SK Metak, koji je odradio pet serija u kvalifikacijama. Nastupilo je ukupno 70 "trapaša", a Mario Arnold je sa 102 pogođene mete zauzeo 35. mjesto, dok mu je klupski kolega Dario Maršić imao 63. rezultat (91). Kvalifikacije je najbolje odradio Anton Glasnović (Shooter), pogodio je 119 meta, ali je u finalu završio na trećem mjestu (36). Naslov prvaka upucao je Giovanni Cernogoraz (Gusar), koji je najbolje odradio finalni nastup (47), drugi je bio Radovan Abramović (Novi Zagreb) s četiri pogođene mete manje. Momčadski prvak je Gord (347), ispred Shootera (339) i Gusara (336).

U konkurenciji četiri seniorke nije bilo one najbolje, Ane Baban (Osijek 1784), koja je zadnji nastup odradila još na Europskom prvenstvu, a posljednja domaća okupljanja propustila je zbog poslovnih obveza. Tako je pitanje prvakinje bilo poznato i prije prvog hica, opravdala je Una Sedmak (Plemenitaš) ulogu favoritkinje, pogodila je 106 meta, što je bilo nedostižno za ostali tercet. Druga je bila Natali Banko (Gord) sa 95, a treća Lorna Budai (Osijek 1784) sa 67 meta, a taj rezultat bio je drugi u konkurenciji mlađih seniorki.

Ponajbolji hrvatski junior Toni Gudelj (Osijek 1784), bio je precizan u kvalifikacijama, u kojima su po 125 hitaca odradila 13 naših najvećih nada u ovoj disciplini. Toni je pogodio 102 mete (drugi i u poretku mlađih juniora), samo jednu više imao je njegov reprezentativni kolega Ivica Vukoić (Turopolje), ali finale je ipak novo natjecanje, u koje je Gudelj imao najlošiji start. Pogodio je samo 13 meta, ispao prvi i tako zauzeo tek šesto mjesto. Sva tri juniorska odličja otišla su u Turopolje. Naslov je uzeo Matej Vukoić s 36 meta, jednu manje naciljao je Alen Puljak, a I. Vukoić završio je treći (28). Janoš Karakaš (Osijek 1784) bio je deveti (91), a u ekipnom poretku osječki juniorski tercet zauzeo je treće mjesto (pucao još Aleksa Manojlović 65) s 259 krugova, iza Gusara (271) i Turopolja (293). N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike