Sport
HRVATSKI OBRAČUN

Donna dobro krenula, imala je 6:0, 1:0, ali pobjedu slavila Konjuh
Objavljeno 15. rujna, 2021.
WTA turnir u Portorožu u 1. kolu donio je sudar dvije hrvatske tenisačice, Dubrovkinje Ane Konjuh i Osječanke Donne Vekić. Slavila je Konjuh s 0:6, 6:3, 6:2.

Donna je sjajno ušla u meč, dobila je sedam gemova u nizu i činilo se kako će lagano do pobjede. Konjuh u tim trenucima nije mogla apsolutno ništa, no nakon 0:6, 0:1 je potpuno okrenula stvari u svoju korist. Vratila se u meč, povezala konce igre i do kraja je izgubila još samo četiri gema. Osječanka može itekako žaliti, jurila je prema pobjedi i onda stala. U meču je iskoristila samo četiri od čak 18 break-lopti u čemu najvećim dijelom i leži razlog njezinog poraza. Konjuh će u 2. kolu igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, 68. tenisačice svijeta. U glavnom ždrijebu Portoroža je bila i Tereza Mrdeža, ali je zaustavljena odmah u 1. kolu. Bolja od nje je bila Slovakinja Viktoria Kuzmova sa 6:2, 6:3.

Nakon uspjeha u kvalifikacijama, Jana Fett nastavila je s pobjedama na WTA turniru u Luksemburgu. Vrbovčanka je u prvom kolu glavnog turnira izbacila 25-godišnju Ruskinju Jekaterinu Makarovu sa 6:3, 6:3. Ruskinja je dobro krenula u meč, povela je s 3:0, da bi zatim izgubila devet uzastopnih gemova. I. Li.
Možda ste propustili...