Mozaik
DOKUMENTARAC DOSTUPAN OD SRIJEDE

Schumacher: Film
o trijumfu i tragediji
Objavljeno 14. rujna, 2021.
Supruga Corinna prvi put javno govori o obiteljskom životu nakon tragedije u francuskim Alpama 29. prosinca 2013. godine

U Netflixovu dokumentarcu "Schumacher", koji će biti dostupan od 15. rujna, njegova supruga Corinna prvi put javno govori o obiteljskom životu nakon tragedije u francuskim Alpama 29. prosinca 2013.



Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher pao je na skijanju i udario glavom o kamen. Unatoč skijaškoj kacigi pretrpio je teške ozljede mozga i danima je bio u životnoj opasnosti. Tek u posljednjim minutama dvosatnog filma fanovi će dobiti neke informacije o situaciji u kojoj se danas nalazi. Schumacherova djeca, kći Gina-Maria (24) i sin Mick (22), opisuju oca kao zabavnog obiteljskog čovjeka. "Nije pošteno što to više nije moguće", kaže Mick koji je krenuo očevim stopama i ove sezone prvi put vozi Formulu 1. Obiteljske traume koje je izazvala Schumacherova nesreća postaju jasno prepoznatljive kako se film odvija. Ali oni koji očekuju svježe informacije o njegovu zdravstvenom stanju, što obitelj nikad nije javno objavila, bit će razočarani.

Film prati Schumacherov život od mladenačkih početaka u kartingu do razvoja u svjetskog šampiona u Formuli 1, uključujući i neke tamnije trenutke preambicioznog vozača. O njemu govore bivši vlasnik Formule 1, Bernie Ecclestone, šefovi njegovih momčadi Flavio Briatore, Jean Todt i Ross Brawn i suparnici poput Mike Hakkinena. Osim slomljene noge u sudaru u Silverstoneu, Schumacher je svoju automobilističku karijeru završio neokrznut. Corinna Schumacher mislila je da se Michaelu više ništa ne može dogoditi otkako se ostavio utrkivanja. Sudbinska planina u Netflixovu je dokumentarcu prikazana u crno-bijeloj boji. J.Kn.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike