Regija
ZA RODITELJE ISTA CIJENA U GRADSKOM I PRIVATNIM VRTIĆIMA

500 kuna za cjelodnevi boravak u vrtićima
Objavljeno 15. rujna, 2021.
NAŠICE - Ove pedagoške godine Grad Našice pojačano će sufinancirati boravak mališana u gradskoj predškolskoj ustanovi koja ima matični vrtić u Našicama i područni odjel u Jelisavcu te dva privatna vrtića, a što će biti velika pomoć roditeljima, skrbnicima ili udomiteljima.

Također, izjednačeno je sufinanciranje boravka djece u gradskim i privatnim vrtićima. Tako će roditelji, skrbnici ili udomitelji, korisnici gradskog Dječjeg vrtića Zvončić u Našicama i Jelisavcu te našičkih privatnih vrtića Bubamara i Potočnica, za boravak mališana u vrtiću mjesečno plaćati 500 kuna po djetetu za cjelodnevni te 290 kuna za poludnevni boravak.

Rezultat je to kvalitetnog pregovaranja i suradnje s vrtićima, ali i strateškog opredjeljenja razvoja predškolskog odgoja i obrazovanja i brige o najmlađima koja je na visokom prioritetu našičke gradske uprave.

- Posljednjih godina imali smo problem nemogućnosti upisa sve djece u vrtić, ali i to da nisu bili pod istim uvjetima. Smatram da su naši najmlađi najranjiviji te da mlade obitelji s djecom koje su na početku stvaranja svoje egzistencije moraju biti maksimalno privilegirane, odnosno subvencionirane. Iako su i dosad privatni vrtići bili subvencionirani, nova odluka uvelike pomaže svim roditeljima jer su uvjeti sada izjednačeni. Mjera je to koju sam oduvijek želio provesti, a sada sam dobio i instrumente za to. U ovom mandatu krećemo s jednom novom pričom, a to je ‘’svi pod istim uvjetima’’ - poručio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

U novu pedagošku godinu u matični i područni vrtić Zvončić te privatne Bubamara i Potočnica upisano je 19 djece više, što je osam posto više nego prethodne godine. Modelom ravnopravnog i pravednog sufinanciranja, ove godine bit će upisano 350 djece, dok se do sada u redovne programe gradskog vrtića, osim predškole, upisivalo 208, a u privatne 70 djece.

Grad Našice ove je godine uložio značajna sredstva u Dječji vrtić Zvončić. Vrtić je dobio novo igralište sa suvremenim dječjim igralima te parkiralište s 11 parkirnih mjesta. S. Fridl
Gradit će vrtić u Markovcu Našičkom
Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba najavio je gradnju vrtićkog objekta u Markovcu Našičkom koji će, kao i onaj u Jelisavcu, koji je počeo raditi prošle godine, djelovati u sklopu Dječjeg vrtića Zvončić, ustanove čiji je vlasnik i osnivač Grad Našice. ‘’Gotov je projekt za područni vrtić u Markovcu Našičkom. Financiranje njegove gradnje aplicirat ćemo na natječaj za sufinanciranje europskim sredstvima. Očekujemo odobrenje novca iz Europske unije i sukladno tome, skorašnju gradnju još jednog vrtića”, rekao je gradonačelnik Kašuba.

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike