Osijek
MEĐUNARODNI SKUP

Stručnjaci o novostima u proizvodnji hrane te vezi prehrane i zdravlja
Objavljeno 15. rujna, 2021.
Trinaesto će se izdanje Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Hranom do zdravlja" održati u četvrtak (16. rujna) s početkom u 9.30 u Auli Magna Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek. Cilj je skupa prikazati najnovija saznanja o proizvodnji hrane i utjecaju hrane na zdravlje. Interdisciplinarni pristup jamči velik broj aktualnih tema iz područja zdravstvene sigurnosti hrane, analize hrane, proizvodnje zdravstveno sigurne i nutritivno vrijedne hrane, nutricionizma i dijetetikei dijetoterapije, doznajemo od predsjednika Organizacijskog odbora skupa, prof. dr. sc. Jurislava Babića.

Najveća je vrijednost ovog skupa što se na jednom mjestu okupi velik broj stručnjaka iz akademske zajednice, iz proizvođačkog sektora, kao i liječnika, farmaceuta i svih drugih koji se bave problematikom proizvodnje hrane i njezinim utjecajem na zdravlje. Stoga se najveći naglasak stavlja upravo na argumentirane rasprave i izmjenu iskustava među sudionicima.

Organizatori su skupa Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli (BiH); Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli (BiH); Udruženje za nutricionizam i dijetetiku (BiH); Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta u Osijeku; Medicinski fakultet Sveučilišta u Osijeku; Odjel za biologiju Sveučilišta u Osijeku; Kemijsko- tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu; Komora magistara farmacije Tuzlanskog kantona (BiH); European Hygienic Engineering & Design Group – EHEDG (Njemačka); ISEKI – Food Association (IFA) (Austrija); Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru (BiH); Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar; Veleučilište u Požegi; Klinički bolnički centar Osijek; Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu; Tehnološki fakultet Zvornik Univerziteta u istočnom Sarajevu (BiH); Hrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara i Hrvatski veterinarski institut.

Program skupa možete naći na poveznici http://www.ptfos.unios.hr/index.php/hranom-do-zdravlja. I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike