Osijek
NA FERIT-U 15. I 16. RUJNA

Go STEM sajam i Dan otvorenih vrata
Objavljeno 14. rujna, 2021.
Radi popularizacije znanosti i povezivanja osnovnoškolske i srednjoškolske nastave iz STEM područja s visokoškolskom inženjerskom nastavom, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija organizira "Go STEM sajam" u srijedu, 15. rujna, od 10 do 17 sati u prostorima FERIT-a u Trpimirovoj 2b.

"Go STEM sajam" donosi interaktivne radionice iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih inženjerskih područja (elektrotehnika, energija i očuvanje okoliša, elektronika, automatika, računarstvo i informacijske tehnologije). Voditelji radionica su nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja svih FERIT-ovih zavoda koji će polaznicima omogućiti aktivno sudjelovanje u provedbi eksperimenata, poučiti ih nekim inženjerskim vještinama te približiti primjenu novih modernih tehnologija.


Paralelno s ovim događajem, 15. i 16. rujna na FERIT-u će se održati i Dan otvorenih vrata i dan karijera, gdje će studenti imati priliku upoznati predstavnike 50 tvrtki koje će održati prezentacije, odgovarati na pitanja te razmijeniti znanja i iskustva sa svim sudionicima. I.A.
Najčitanije iz rubrike