Osijek
DEMOGRAFSKA MJERA U ANTUNOVCU

Plaćaju roditeljski dio za vrtić za treće i svako sljedeće dijete
Objavljeno 15. rujna, 2021.
U općini Antunovac demografski su trendovi i dalje pozitivni, stoga je Općina Antunovac uz zadržavanje svih postojećih poticajnih demografskih mjera kojima nastoji olakšati život obiteljima s djecom donijela i jednu novu.

- Općinsko je vijeće usvojilo moj prijedlog o sufinanciranju roditeljskog dijela cijene vrtića za djecu upisanu u redoviti jaslički program i redoviti program predškolskog odgoja. Pravo na sufinanciranje ukupnog roditeljskog dijela cijene vrtića ostvaruju roditelji koji imaju prijavljeno prebivalište na području općine Antunovac za treće i svako sljedeće dijete u istom kućanstvu - kaže načelnik Davor Tubanjski.

Djetetom se kao članom kućanstva u smislu ove odluke smatra maloljetno dijete i punoljetno dijete koje je u redovitom odgojno-obrazovnom sustavu najduže do navršene 27. godine, a koje ima prebivalište na istoj adresi kao i roditelj koji je podnositelj zahtjeva. Sufinanciranje je moguće za djecu upisanu u redoviti program u vrtićima koji s Općinom Antunovac imaju sklopljen ugovor, a ne odnosi se na dodatne aktivnosti u vrtiću. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike