Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŠESTORKE

Uhićeni serijski kradljivci i preprodavači janjaca
Objavljeno 15. rujna, 2021.
Mladići su u više navrata krali janjce do tri mjeseca starosti od nekoliko vlasnika

Protiv šest kradljivaca janjaca Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru, Vijeće za mladež, podignulo je optužnicu. Šestorka je u dobi od 19 do 31 godine.Matej M., Matej A. i Augustin N. terete se da su 6. lipnja prošle godine, oko 21 sat u Gradištu, u dva navrata došli do prostora ograđenog pletenom žicom visine oko 2 metra, u kojem vlasnik J. P. drži ovce. Matej A. preskočio je ogradu i iz dvorišta uzeo jedno janje starosti 2-3 mjeseca, težine 25-30 kilograma koje je potom prebacio preko navedene ograde prijateljima, koje su automobilom kojim je upravljao Matej M. odvezli u Rokovce i prodali J. M. za 50 eura. Nakon toga su se istoga dana oko ponoći, automobilom Mateja M. ponovno vratili do istog posjeda gdje su Matej A. i Augustin N. preskočili ogradu pa Mateju M. preko žice dodavali četiri janjeta starosti 2-3 mjeseca, težine 25-30 kilograma, koje su potom predali J. M. kao protuvrijednost za popravak automobila Mateja M. Četvrto je janje Augustin N., smatra odvjetništvo, prodao nepoznatoj muškoj osobi za iznos od 400 kuna. Krađama su oštetili vlasnika janjaca za oko 3500 kuna.Istom optužnicom Matej M., Marko J. i Martin J. terete se da su 6. ožujka 2020. oko ponoći došli automobilom vlasništvo Mateja M. u Gradište do prostora u kojem se nalaze ovce J. L., koji je ograđen žičanom ogradom visine dva metra, te metalnom ogradom koja nije zaključana, odakle su uzeli za sebe šest janjića težine 25-30 kilograma, oštetivši Josipa L. za iznos od 4200 kuna.Šestookrivljeni Vedran D. tereti se da je pri tome, znajući da ekipa ide u Gradište zbog krađe janjaca, pristao se voziti s njima do mjesta gdje su gore navedeni uzeli za sebe janjce, koje su potom smjestili u prtljažni prostor automobila, te se s njima vratio u Gradište gdje je trojka ostavila janjce kod Martina J., znajući da su isti počinili kazneno djelo krađe, te je to skrivao.

On jedini nije iznosio svoju obranu u županjskoj policijskoj postaji, već se branio šutnjom, a njegovi su prijatelji tvrdili da u krađi nije sudjelovao.Sandra Lacić
Išarao patent-zatvaračem policijsku prostoriju, čeka ga kazna od 500 kn
Jedan od uhićenih platit će i odštetu MUP-u zbog šaranja po policijskoj prostoriji. Optužnicom se Matej M. da je 13. svibnja prošle godine u Gradištu, na Opel Vectru stavio registracijske pločice koje pripadaju karamboliranom automobilu koji je kupio i tako sudjelovao u prometu dok ga nisu zaustavili policajci. Isti mladić optužnicom se tereti da je 11. lipnja 2020., dok se nalazio u Postaji granične policije u Županji, u prostoriji gdje je bio smješten kao uhićenik, patentnim zatvaračem majice koju je imao na sebi ispisao na zidovima svoje ime, nadimak, datum rođenja te nacrtao sat s brojevima, pri čemu je MUP-u RH počinjena šteta u iznosu od 500 kuna. Matej M. priznao je da je oštetio zidove u policijskoj postaji te je spreman namiriti štetu, a priznao je i krađe janjaca. Krađe su priznala i ostala četvorica.

Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U ALJMAŠU

Zabio se automobilom u zidić stare crkve

ISTRAŽIVANJE KRAĐA U BELOM MANASTIRU

Maloljetni lopovi imali su pomoć 26-godišnjaka

NEOBIČNA KRAĐA KATALIZATORA U ZAGREBU

Jedan turirao auto, drugi krao dijelove

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEUOBIČAJENI PROBLEMI ZA VATROGASCE

Gori mu kuća, a on im ne dopušta da se gasi vodom!

2

PREVARANTI U SKLADU GODIŠNJIM DOBOM

Varaju građane na ogrjevnim drvima

3

PROMETNA NESREĆA U ALJMAŠU

Zabio se automobilom u zidić stare crkve