Mozaik
PJEVAČ U RODNOJ NOVOJ GRADIŠKI

Dado Topić snimio novu rock-baladu
Objavljeno 15. rujna, 2021.

Dado Topić, legendarni frontmen kultne grupe Time, vratio se nakratko u svoju rodnu Novu Gradišku gdje se upoznao i odlučio na suradnju s članovima tamošnjeg benda Rockeri, čiji sastav čine gitarist Bora Živković, basist i vokal Danijel Kao te bubnjar Jan Marton, koji je zauzeo mjesto dosadašnjeg Dine Podgornjaka. Rezultat tog sraza dviju generacija je rock-balada "Tragovi sudbine". Nakon prva četiri Rockere je za peti singl, na ideju njihova glazbenog producenta Branimira Jovanovca Banija, sudbina spojila s Dadom Topićem, koji je pjesmi dao svoj prepoznatljiv prizvuk i nevjerojatnu emociju. Iako već u 71. godini, pionir rock-kulture u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji i dalje se čini nezaustavljivim i spremnim na još niz godina aktivne karijere. Premijernu live izvedbu "Tragovi sudbine" doživjeli su već na 25. Novogradiškom glazbenom ljetu, gdje su Rockeri uz Topića bili predgrupa Parnom valjku. Sudeći po dojmovima publike, "dobar rock daleko se čuje" izreka je koja najbolje opisuje ovaj singl, koji će, bez sumnje, vrlo brzo osvojiti srca slušatelja diljem regije.

 Pjesmu potpisuje Mario Vestić, jedan od naših najznačajnijih autora, a aranžman i produkciju radio je Branimir Jovanovac Bani, u čijem je studiju Mak u Gradištu pjesma snimana, miksana i masterirana. Kako Dado radi na svom novom materijalu u studiju Željka Nikolina u Osijeku, zajednička ideja bila je da Dado za ovu pjesmu ne mijenja studio i da svoj vokal snimi u okruženju na koje je naviknuo, što se na kraju pokazalo vrlo dobrom odlukom. Željko i Bani odsvirali su klavijature, a na pjesmi su još gostovali Daria Hodnik Marinković i Krešimir Kaštelan. Spot je režirao Marko Zeljković Zelja. T.K.

ROCKERI: UGOVOR S CROATIA RECORDS
Rockeri su potpisali ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, a petim singlom sve se više približavaju objavljivanju svog prvog albuma kojim će također potvrditi dugogodišnje uspješno djelovanje na hrvatskoj rock-sceni pod imenom Rockeri, a iskustvo suradnje s Topićem zasigurno će im puno značiti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana