Mozaik
MODNA REVIJA U SKLOPU 56. VINKOVAČKIH JESENI

‘‘Večer mode i ljepote‘‘: Boje za hladnije dane
Objavljeno 15. rujna, 2021.
Sudjelovalo je 20 djevojaka i 20 djevojčica iz Udruženja manekena "Loreena" Vinkovci

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Udruženje manekena "Loreena" Vinkovci kontinuirano održava modne revije dva puta godišnje u dvije kolekcije - proljeće/ljeto i jesen/zima. Malo koji grad može se pohvaliti da se dva puta godišnje organiziraju modne revije. Nakon modnog spektakla na reviji "Vinkovci Fashion Night" krajem lipnja, u sklopu 56. Vinkovačkih jeseni organizirana je modna revija "Večer mode i ljepote" s kolekcijama jesen/zima 2021./2022.



Posjetitelji modne revije mogli su vidjeti odjeću za hladnije dane te za svečane prigode. Bilo je tu kreacija Srednje strukovne škole te modela iz vinkovačkih butika - sve u svemu, to je šarolika lepeza u kojoj je bilo ponešto za svakoga. Možda će se neki odjevni predmeti s ove modne revije naći u ormarima brojnih djevojaka i žena koje su došle pogledati reviju. Na ovogodišnjoj modnoj reviji "Večer mode i ljepote" koju su nosile djevojke iz Udruženja manekena "Loreena" Vinkovci prikazana je odjeća u kolekciji za odrasle: Vjenčanice Nikolina, Benetton, s. Oliver, Kik, Srednja strukovna škola Vinkovci, Mana, Amadeus, Duga, Optika Marko te za djecu: Benetton i Kik.

Mali manekeni, koje je za ovu prigodu pripremila voditeljica dječjih skupina Ines Kopilaš, napravili su pravi spektakl te oduševili svojim nastupom sve posjetitelje. Publika je pljeskom nagradila djecu koja su upravo na ovoj modnoj reviji napravila prve korake na modnoj pisti. Djeca su uvijek u svom svijetu i bilo je zanimljivo gledati kako s puno samopouzdanja vladaju pozornicom.

Kad govorimo o modelima, na ovoj je reviji bilo 20 članica Udruženja manekena "Loreena" Vinkovci, među kojima su se našle i Mirjana Knežević, Miss Adriatic Hrvatske 2016., Tena Šaravanja, druga pratilja Miss Vukovarsko-srijemske županije 2018., te Tea Perković, druga pratilja Miss turizma Hrvatske 2021.

- Drago mi je što je i ove godine bilo jako puno posjetitelja, što su Vinkovci kao jedan mali slavonski grad pokazali da mogu organizirati velike modne revije. Naši mali manekeni uvijek su posebni, do velikih modela koji na izborima ljepote uvijek postižu zavidne uspjehe. Mnogo je truda i rada iza nas, no kada dobijete pohvale za sve učinjeno, to vam je nagrada za uloženi trud. Modna revija "Večer mode i ljepote" bila je ponovno modni spektakl u gradu na Bosutu. Voditeljica dječjih skupina Ines Kopilaš odlično je uvježbala male manekene, a odličnu koreografiju za djevojke napravila je Tena Šaravanja. Naši novi modeli kojima je ovo bila prva revija, Iva Dimnjašević, Ira Merkaš, Ana Vivoda i Josipa Curkić, odlično su nosili reviju i pokazali da nimalo ne zaostaju za modelima koji su već godinama u Udruženju manekena "Loreena" Vinkovci, na što sam posebno ponosan. Ovim putem želim zahvaliti svima onima koji su došli na reviju i tako podržali vinkovačke obrtnike. Bila je to jedna jako lijepa večer u Vinkovcima, a svi posjetitelji revije složni su bili u jednom, da su kolekcije koje su bile prikazane na reviji jako zanimljive i da bi se trebalo obići vinkovačke butike - istaknuo je Mario Kokaj, predsjednik Udruženja manekena "Loreena" Vinkovci.

Kada je završila modna revija, bilo je upita što je sljedeće, no kako su rekli iz Udruženja manekena "Loreena" Vinkovci, novi modni spektakl je u lipnju 2022. kad je na rasporedu ‘‘Vinkovci Fashion Night‘‘ s kolekcijama proljeće/ljeto. U planu je, prema riječima Marija Kokaja, u listopadu ponovno pokrenuti tečaj manekenstva jer dobivaju puno upita za djecu, no hoće li se održati, ovisit će prije svega o epidemiološkim mjerama.

Na kraju Udruženje manekena "Loreena" Vinkovci posebno zahvaljuje vinkovačkom gradonačelniku Ivanu Bosančiću, županu Vukovarsko-srijemske županije Damiru Dekaniću, tajniku ZAKUDA-a Stjepanu Đurkoviću, Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji na velikoj pomoći oko revije jer bez njih ova se revija ne bi mogla održati.

Tanja Kvorka

Mario Kokaj

predsjednik Udruženja manekena “Loreena” Vinkovci

Mnogo je truda i rada iza nas, no kada dobijete pohvale za sve učinjeno, to vam je nagrada za uloženi trud.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike