Kultura
NAKON DVIJE GODINE PRIPREME U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI U OSIJEKU

Promocija kataloga izložbe "Istočni grijeh"
Objavljeno 15. rujna, 2021.
U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku već dvije godine intenzivno se priprema izložbeni projekt koji obuhvaća opširan teorijski pogled na pripadnike mlađe i srednje generacije umjetnika i umjetnica aktivnih u Osijeku zadnja dva desetljeća te je "Istočni grijeh" prva takva izložba u planiranom nizu u produkciji MLU-a. U postavu koji se prostire po cijelom prvom katu muzeja predstavljaju se radovi čak sedmero autora/ica: Mirana Blažeka, Roberta Fišera, Vladimira Freliha, Josipa Kaniže, Ane Petrović, Zlatka Kozine i Domagoja Sušca. Kustosica je Valentina Radoš (MLU), uz Blaženku Pericu, povjesničarka umjetnosti i docentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Idejnu koncepciju izložbe potpisuje Vladimir Frelih, izv. prof. art. na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, a s autorskim tekstovima u katalogu sudjeluju (također s Akademije u Osijeku) Krešimir Purgar, izvanredni profesor te Igor Loinjak, asistent.

Promocija kataloga izložbe održat će se u Muzeju likovnih umjetnosti, u srijedu 15. rujna s početkom u 18h. Govorit će autori tekstova; dr. sc. Blaženka Perica, dr. sc. Krešimir Purgar, Igor Loinjak, Vladimir Frelih te kustosica Valentina Radoš. Nakon predstavljanja bit će organizirano vodstvo po izložbi u pratnji dr. sc. Krešimira Purgara. Naslovom izložbe "Istočni grijeh", nastoji se ukazati na neke specifičnosti osječke umjetničke scene i to kroz vrlo disparatan i nimalo samorazumljiv pojam apstrakcije.

Izložba je financirana sredstvima Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Ministarstva kulture i medija RH, uz podršku Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Istočni grijeh je moguće pogledati u Muzeju likovskih umjetnosti u Osijeku sve do 19. rujna 2021. T.K.
Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike